Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκλεισε ο «Γιώργος»

Ο «Γιώργος», το καφέ – ζαχαροπλαστείο που θύμιζε την πλατεία της Νέας Σμύρνης έτσι όπως ήταν παλιά, κατέβασε τους διακόπτες, αφήνοντας τους Νεοσμυρνιώτες με τις αναμνήσεις τους.

Όλοι οι παλιοί θυμούνται τις έντονες συζητήσεις που γίνονταν στα τραπεζάκια του για πολιτική, αθλητικά, κοινωνικά θέματα… Ειδικά, οι συζητήσεις περί αθλητικών θεμάτων ήταν «must» τα πρωινά της Κυριακής, αφού ο «Γιώργος» γέμιζε από φίλους και οπαδούς του Πανιωνίου. Κρατώντας την αθλητική εφημερίδα, που μόλις είχαν αγοράσει από τον «Λώλο» (σσ άλλο ένα ιστορικό μαγαζί – πούλαγε χαρτικά, ψιλικά, είδη καπνιστών κλπ – της πλατείας που έκλεισε το 2014 μετά από 79 χρόνια), πήγαιναν «καρφί» στον «Γιώργο» και «μπλέκονταν» ανάμεσα στα τραπέζια. Οι φωνές και τα γέλια τους ζωντάνευαν όλη την πλατεία.

Και τα απογεύματα όμως, δύσκολα έβρισκε κανείς τραπέζι. Όλοι ήθελαν να απολαύσουν το υπέροχο παγωτό καϊμάκι του. Με αυτό το γλύκισμα έγινε ονομαστός, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από το γνωστό γαλακτοπωλείο της πόλης, τον «Γρηγόρη», που λειτουργούσε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60 στη στροφή Νέας Σμύρνης.

Το βράδυ της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023, οι παλιοί Νεοσμυρνιώτες έμειναν ως αργά στο αγαπημένο τους στέκι, μέχρι να σβήσουν τα φώτα…

Διαβάστε επίσης: Συναυλία για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ