Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ποδηλατόδρομος από το μετρό μέχρι την παραλία

Τα κονδύλια για τη κατασκευή ενός μεγάλου ποδηλατοδρόμου που θα ενώνει το μετρό του Αλίμου με την παραλία, εξασφάλισε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

«Μετά από μία αρκετά γρήγορη και συστηματική προσπάθεια που κάναμε, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένταξη έργου για το δήμο μας στο Ταμείο Ανάκαμψης», δηλώνει ο δήμαρχος Αλίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη, πρόκειται για ένα έργο τριών εκατομμυρίων ευρώ. Θα έχει και κάποιες βελτιώσεις στα πεζοδρόμια κλπ., αλλά η καρδιά της παρέμβασης είναι ο ποδηλατοδρόμος που θα αποκτήσει για πρώτη φορά ο δήμος μας. Θα ξεκινάει από την περιοχή του μετρό, θα κάνει έναν κύκλο στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου κοντά στη Βενιζέλου, από τη Βενιζέλου θα βγαίνει Ήρωος Μάτση, θα ακολουθεί τη διαδρομή Ιωνίας, Στυμφαλίας δηλαδή πίσω από την περιοχή του JUMBO, θα βγαίνει στην Αλίμου και από την Αλίμου θα κατεβαίνει όλη τη διαδρομή μέχρι την παραλία. Εκεί θα συναντιέται και θα κουμπώνει με τον μεγάλο παραλιακό πεζόδρομο και ποδηλατοδρόμο που ήδη σχεδιάζει το κράτος από κοινού με τους έξι δήμους της περιοχής, ο οποίος θα ξεκινάει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα φτάνει μέχρι το Δημαρχείο της Βούλας. Στο σημείο εκείνο θα καταλήγει και η πράσινη πολιτιστική διαδρομή που θα διατρέχει τον Άλιμο, το Φάληρο εν συνεχεία, και θα καταλήγει στην Καλλιθέα.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν νέα επιδοτούμενα σεμινάρια σε Άλιμο, Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ