Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Μπάρμπαρα»: Σε ετοιμότητα ο Δήμος – Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Δ. Κάρναβο

Ευρεία σύσκεψη ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλλιθέας, το πρωί του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου, υπό τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Παπαθανάση, Περιβάλλοντος Κώστα Καλογερόπουλου, Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργου Καλαμπαλίκη, καθώς και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σωτήρη Θωμάτου.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών, θα ακολουθήσει ανακοίνωση ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

• Τίθεται σε επιφυλακή το απαραίτητο προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

• Βρίσκονται στη διάθεση του κοινού, όλο το 24ωρο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλλιθέας στα τηλέφωνα 2132070300 και 2109417000.

• Διατίθεται αλάτι σε δύο σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος όλο το 24ωρο (Ελευθερίου Βενιζέλου 270 – δίπλα στο σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) και στο Δημοτικό Γήπεδο Καλλιθέας (Γρηγορίου Λαμπράκη 1) από τι 8πμ έως τις 9μμ.

• Τίθενται σε επιφυλακή τα μηχανήματα του Δήμου και συγκεκριμένα Μηχανήματα Έργου (2 BOBCAT – 1 JCB ), Φορτηγά Ανοιχτών και Φορτηγό με Αρπαγή και Γερανού.

• Αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου θα διανέμουν ζεστό ρόφημα και σταφίδες στους άστεγους, κυρίως τις βραδινές ώρες κατά τις οποίες η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλλιθέας σημειώνουν ότι έχει ήδη γίνει έλεγχος και καθαρισμός των φρεατίων της πόλης.

Μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες

Ο Δήμος Καλλιθέας διαθέτει ανοιχτή αίθουσα θερμαινόμενη όλο το 24ωρο στην οδό Πλάτωνος 24. Υπάρχει δυνατότητα διαμονής (και κατά τις νυχτερινές ώρες), από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 8πμ και για όλο το χρονικό διάστημα που επιβάλει η Πολιτική Προστασία. Στην αίθουσα διατίθενται φαγητό, κλινοσκεπάσματα, υγειονομικό υλικό και ατομικά είδη υγιεινής. Επίσης, υπάρχουν νοσηλευτής και υπεύθυνος κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι στην αίθουσα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας έναντι του Covid19 (θερμομέτρηση, αντισηπτικά, απολύμανση επιφανειών, μάσκες, rapid tests).

Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης

Αστυνομία 100
Πυροσβεστικό Σώμα 199
ΕΚΑΒ 166
Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μηνύματα από το 112

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ