Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Μικρά προβλήματα, μεγάλη ετοιμότητα για την κακοκαιρία στα Νότια προάστια

Περιορισμένης έκτασης προβλήματα στους δρόμους και στην λειτουργία των υπηρεσιών προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε και τα Νότια Προάστια της Αθήνας, ενώ ήδη από την Κυριακή, οπότε και εκδόθηκε από την ΕΜΥ η προειδοποίηση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι δήμοι έχουν κινητοποιήσει τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας καθώς και κάθε μηχανισμό για την παροχή βοήθειας στους κατοίκους που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα πιο εμφανή προβλήματα από την επέλαση της «Μπάρμπαρα» παρατηρήθηκαν στην περιοχή της Ηλιούπολης και της Άνω Γλυφάδας.

Παρά το γεγονός ότι το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας έχει εξασθενήσει, εντούτοις, οι οδηγίες τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή προβλημάτων είναι σε ισχύ δεδομένου ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται και νέο κύμα με έντονες χιονοπτώσεις.

Τόσον από την Αστυνομία, όσο και από τις αρμόδιες δημοτικές Αρχές επισημαίνεται ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις. Λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, το σύνολο της δύναμης των δήμων βρίσκονται στον δρόμο προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Εργαζόμενοι και μηχανήματα είναι σε διασπορά στα σημεία των δήμων που ενδέχεται να αποκλειστούν, ενώ συνεργεία προβαίνουν σε κοπές κλαδιών και απόφραξη φρεατίων.

Πέραν αυτού, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων, από τον δήμο της Γλυφάδας μοιράζονται κουβέρτες στους αστέγους, και όλοι οι δήμοι κρατούν ανοιχτές αίθουσες με θέρμανση για τους ευπαθείς δημότες.

Τέλος, οι δήμαρχοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, τόσο με την Πολιτική Προστασία, και την αστυνομία, όσο και με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ