Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση για τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ

Πιο κοντά στην δημιουργία του κυβερνητικού πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», στον χώρο των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στον Δήμο Δάφνης- Υμηττού, βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έναντι 31 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην συγκεκριμένη έκταση έχει αποφασιστεί η μετεγκατάσταση εννέα υπουργείων και άλλων φορέων του δημοσίου, παρά τις έντονές αντιρρήσεις που καταγράφονται από κατοίκους και συλλόγους της πόλης οι οποίοι κάνουν λόγο για προβλήματα κυκλοφοριακού φόρτου που θα επιφέρει η  στέγαση των υπηρεσιών στις οποίες θα εργάζονται περί τις 14 χιλιάδες άτομα, καθώς, όπως τονίζεται, οι απαιτούμενες μελέτες για την επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής δεν έχουν γίνει.

Όσον αφορά στην κήρυξη της απαλλοτρίωσης υπέρ του υπουργείου Οικονομικών, είναι απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαο Παπαθανάση.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω ακίνητο είναι έκτασης 154.797 τ.μ. και φιλοξενεί από το 1874 μέχρι σήμερα το βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής όπλων και πυρομαχικών της Πυρκάλ

Ο σχεδιασμός αφορά στη μισή περίπου έκταση του ακινήτου που θα γίνει το κυβερνητικό πάρκο, ενώ η υπόλοιπη θα αποδοθεί ως εισφορά σε γη για τη δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ