Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έργα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης

Την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηλιούπολης, την αναμόρφωση του αστικού τοπίου καθώς και την προστασία των υπαίθριων μνημείων της πόλης, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Σκοπός του έργου που έχει προϋπολογισμό 229.834 ευρώ, είναι η επιβράδυνση των διαδικασιών φθοράς των περίπου 21 γλυπτών που κοσμούν την Ηλιούπολη, καθώς και η συνδιαμόρφωση του Περιβάλλοντα Χώρου σε διάφορα σημεία της Ηλιούπολης, που αποτελεί και μία από τις βασικές πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Βλάχος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Αντζίνας.

Αναφερόμενος στην συνεργασία ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε: «Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που επιτρέπουν την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής μας προς όφελος του τουρισμού και των πολιτών. Η Ηλιούπολη, αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στην φιλοξενία ενός πολυπληθούς έργου μνημείων και γλυπτών. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μία μόνο από τις σημαντικές μας παρεμβάσεις στον δήμο. Η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού, η αντιπλημμυρική θωράκιση και τα έργα ομβρίων υδάτων αποτελούν ορισμένα μόνο ενδεικτικά παραδείγματα των έργων που υλοποιούνται με την γόνιμη συνεργασία που έχουμε και με το δήμο και με τον δήμαρχο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Υπογράψαμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη και το φωτισμό των μνημείων και γλυπτών της πόλης μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη τόσο για το συγκεκριμένο έργο όσο συνολικά και για τη συμβολή του για την υλοποίηση έργων και υποδομών στον Δήμο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ