Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μετρό – Γραμμή 1: Από το Θησείο στη Καλλιθέα και στο ΚΠΙΣΝ

Τη δημοπράτηση του Έργου μέσα στην επόμενη διετία για την κατασκευή της νέας διακλάδωσης του ΜΕΤΡΟ, που θα ξεκινάει από το Θησείο και θα φτάνει στην Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με 4 Σταθμούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Υποδομών, καθώς είναι σημαντική η σύνδεση των μέσων σταθερής τροχιάς με το ΚΠΙΣΝ που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα 20 εκατομμύρια επισκέπτες, αλλά και λόγω της συμβατικής υποχρέωσης που είχε αναλάβει το Δημόσιο από το 2008 έναντι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και δεν είχε τηρηθεί μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός Υποδομών επεσήμανε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη χάραξης, με την δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1 , μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό του Θησείου, καθώς θα έχει μήκος περίπου 5χλμ και τους εξής τέσσερις Σταθμούς: Άνω Πετράλωνα, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι περίπου 450 εκατ. ευρώ, με κάλυψη της χρηματοδότησης για τα έργα του ΜΕΤΡΟ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την στήριξη της ΕΤΕΠ. Όπως είπε ο υπουργός, το έργο θα εξυπηρετήσει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές των Πετραλώνων και του Δήμου Καλλιθέας.

Σύμφωνα με στοιχεία, η επέκταση της Γραμμής αναμένεται να εξυπηρετεί 65.000 επιβάτες ημερησίως και να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Κάρναβος: «Είμαστε σε έναν οργασμό υλοποίησης έργων»

Ειδήσεις από τη Καλλιθέα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ