Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Δήμος βάζει τα… αποκριάτικά

Σε ρυθμούς αποκριάτικους θα «χορέψει» ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης από τις 17 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2023, με μια σειρά εκδηλώσεων.

«Αφήνουμε τις έννοιες και τα προβλήματα και ξεφαντώνουμε σε αποκριάτικους και καρναβαλικούς ρυθμούς στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Μάσκες, κονφετί και σερπαντίνες συνδυάζονται με τις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε για μια ακόμη χρονιά για τους συμπολίτες μας.

Τραγούδια, χοροί και μουσικά ταξίδια βασισμένα στην παράδοση και τα έθιμα μας θα μας χαρίσουν όμορφα απογεύματα και θα μας δημιουργήσουν υπέροχες αναμνήσεις. Και αυτή τη φορά ιδιαίτερη μέριμνα υπήρξε για τα παιδιά μας. Θα ζήσουν αποκριάτικα παιχνιδοκαμώματα μέσα από το διαδραστικό φεστιβάλ που περιλαμβάνει 15 δράσεις δημιουργίας και ξεφαντώματος.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων είναι τα Κούλουμα! Μουσικό συγκρότημα θα μας ξεσηκώσει συνοδεία των παραδοσιακών εδεσμάτων που θα προσφέρει ο Δήμος και θα παρουσιαστούν δρώμενα από τους συλλόγους της περιοχής μας», τονίζει ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στο μήνυμά του.

Το πρόγραμμα

17 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00

Του κρασιού του γλεντιού και της Αποκριάς: Ένα μουσικό ταξίδι στα τραγούδια της παλιάς Αθήνας με τους αδελφούς Καραβιώτη – Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη)

19 Φεβρουαρίου και ώρα 12:45

Συναυλία με τους Otherview, Χριστίνα Σάλτη και Στέλιο Λεγάκη – Πλατεία Σουρμένων (Λ. Ιασωνίδου, Ελληνικό)

19 Φεβρουαρίου από τις 10:30 – έως τις 14:30

Αποκριάτικα Παιχνιδοκαμώματα: Διαδραστικό Φεστιβάλ για παιδιά – Πλατεία Σουρμένων (Λ. Ιασωνίδου, Ελληνικό)

27 Φεβρουαρίου στις 12:00

Κούλουμα στο Βουνό

Εκδήλωση σε συνεργασία και συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Η εκδήλωση θα γίνει στα ανοιχτά γήπεδα της οδού Μιλήτου (δίπλα από το Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο του Δήμου). Σε περίπτωση βροχής στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Αργοναύτες» στην οδό Τριπόλεως Αργυρούπολη.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει μουσικό συγκρότημα που θα παίζει χορευτική μουσική, θα πραγματοποιηθούν δρώμενα από τους συλλόγους και ο Δήμος θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Eιδήσεις από την Αργυρούπολη και το Ελληνικό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ