Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Επιμορφωτική συζήτηση για τη βία στα σχολεία

Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ραγδαία αύξηση των περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ανάληψης δράσης εκ μέρους των αρμοδίων φορέων.

Ο Δήμος Γλυφάδας θέτει και πάλι τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. «Απέναντι στη βία αντιπαραθέτουμε την αγάπη. Όταν ένα παιδί κακοποιείται πρέπει να ταρακουνηθεί το σύμπαν. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει και θα την αλλάξουμε εμείς. Όλοι μαζί. Με υπομονή, προσπάθεια, συζήτηση, αγάπη», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Κέντρο Κοινότητας, η Κοινωνική Υπηρεσία και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεργασία με τον Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Συνήγορος του Πολίτη), διοργανώνει επιμορφωτική συζήτηση με θέμα: «Η προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα: Η οπτική του Συνηγόρου», την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ.Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123).

Την ευθύνη της διοργάνωσης και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχουν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Εισηγήτριες:

Θεώνη Κουφονικολάκου: Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού & πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC)

Νίκη Μπαφέ: Ειδική επιστήμονας Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού/Ψυχολόγος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης: Βία ανηλίκων – SOS γονέων…

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ