Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ενδοσχολική βία στη καθημερινότητα των παιδιών

Το ενδιαφέρον γονέων και εκπαιδευτικών συγκέντρωσε η συζήτηση για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας που πραγματοποιήθηκε στην Γλυφάδα σε μία χρονική στιγμή που τα περιστατικά αυτού του είδους της παραβατικότητας τείνουν να γίνουν κοινωνική μάστιγα.

Το μήνυμα αυτό βγήκε από την επιμορφωτική συζήτηση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας μαζί με τον Συνήγορο του Πολίτη και επικεντρώθηκε στο μείζον θέμα της ενδοσχολικής βίας. Γονείς και εκπαιδευτικοί βγήκαν από τη συζήτηση πλουσιότεροι σε γνώσεις και πιο ευαισθητοποιημένοι. Έγινε μια υψηλού επιπέδου ενημέρωση από νομικούς, άριστους γνώστες των θεμάτων και ακολούθησε ποιοτική διαλογική συζήτηση, με πλήθος στοχευμένων ερωτήσεων που απαντήθηκαν στο σύνολό τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», δήλωσαν απολύτως ικανοποιημένοι από το επίπεδο της συζήτησης και ζήτησαν να αναληφθούν και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες για μείζονα ζητήματα. «Καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Στόχος της σημερινής δράσης του Δήμου μας και όσων θα ακολουθήσουν είναι η προσέγγιση σοβαρών θεμάτων με υπεύθυνο και επιστημονικό τρόπο. Στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι να νιώθουμε πως έχουμε κάνει το καλύτερο για τους συμπολίτες μας, σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Κέντρου Κοινότητας, της Κοινωνικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας και του Συνηγόρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Συνήγορος του Πολίτη). Θέμα της επιμορφωτικής συζήτησης: «Η προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα: Η οπτική του Συνηγόρου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά. «Μας δόθηκε η ευκαιρία σήμερα να έχουμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, ενημερωτικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, κάτι που επιβεβαίωσαν με θέρμη όλοι οι παρευρισκόμενοι. Δεσμευόμαστε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες για εξίσου σοβαρά ζητήματα», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, εκπαιδευτικός Μάριος Κασσέρης. «Ήταν πολύ χρήσιμη η συζήτησή μας και μεγάλο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου που έθετε ερωτήσεις, σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ, θα το επαναλάβουμε σύντομα», υπογράμμισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά. Εισηγήτριες ήταν η κ. Θεώνη Κουφονικολάκου,

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC) και η κ. Νίκη Μπαφέ, Ειδική επιστήμονας Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού/Ψυχολόγος. Στην εκδήλωση παρέστη μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας Σταμάτης Σκαμπαρδώνης.

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ