Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κούλουμα με τραγούδι και σαρακοστιανά εδέσματα

Παραδοσιακά Κούλουμα έκαναν οι δημότες Γλυφάδας στους πρόποδες του Υμηττού, με πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα, τραγούδι και χορό κάτω από τον πολύχρωμο ουρανό, που είχε γεμίσει χαρταετούς.

«Η τρίχρονη απουσία εκδηλώσεων λόγω των υγειονομικών περιορισμών, έκανε πιο έντονη την προσμονή, αύξησε τη συμμετοχή, απογείωσε το κέφι. Η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια Κατερίνα Στανίση χάρισε μοναδικές στιγμές σε όλους και μαζί με τον Νίκο Γκολφίνο παρέσυραν μικρούς και μεγάλους σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι. Όλα ήταν άρτια οργανωμένα. Από χθες, τα καζάνια και οι φούρνοι της δημοτικής υπηρεσίας εργάστηκαν στο φουλ και ετοίμασαν από φασολάδα και θαλασσινά, μέχρι ντολμαδάκια και ταραμοσαλάτα, ενώ δεν έλειψαν το κρασί και ο χαλβάς. Την τιμητική της είχε βέβαια η πατροπαράδοτη λαγάνα. Το πρωί όλα ήταν έτοιμα. Στη θέση «Πατητήρι» στήθηκαν μεγάλα τραπέζια και στις 12 άρχισε το γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας γιορτάσαμε σήμερα όλοι μαζί τα Κούλουμα στη Γλυφάδα μας. Με κέφι και χαμόγελα, με το πέταγμα των χαρταετών, με σαρακοστιανά εδέσματα και με τραγούδια και χορό με την μοναδική Κατερίνα Στανίση και τον Νίκο Γκολφίνο», τόνισε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που εργάστηκαν για την εξαιρετική διοργάνωση της εκδήλωσης» και ευχήθηκε «Καλή Σαρακοστή σε όλους ! Με υγεία και αγάπη».

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ