Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μια ανθρώπινη καρδιά από την Ηλιούπολη και μιαν ευχή: «Ας είναι το τελευταίο…»

«Ας είναι το τελευταίο…», ευχήθηκαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης αναφερόμενοι στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, κυρίως νέων.

Στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οι μαθητές, στοιχισμένοι γύρω-γύρω σχημάτισαν μία καρδιά και μέσα σε αυτή «έγραψαν» με τις τσάντες τους την ευχή «Ας είναι το τελευταίο». Για ένα ολόκληρο λεπτό δεν ακουγόταν τίποτα. Τα παιδιά τήρησαν ενός λεπτού σιγή εις ένδειξη πένθους για την ανείπωτη τραγωδία.

«Τα παιδιά μας… αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι… ελπίδα και δύναμη», δήλωσε συγκινημένος ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης Σταύρος Κασάπογλου.

Τη συμπαράστασή τους στους συγγενείς των θυμάτων έδειξαν και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης. Τα παιδιά έγραψαν με τις τσάντες τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου, τον μοιραίο διάλογο μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού. Τη φράση που σφράγισε για πάντα δεκάδες ζωές: «Να φύγω; Φύγε…». Παραδίπλα, συμμαθητές τους κρατούσαν πανό, διατρανώνοντας «Όχι άλλο άδικο αίμα στο δρόμο».

«Όλοι μας είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη και εκφράζουμε την απέραντη θλίψη μας για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους των θυμάτων αυτού του αδιανόητου και τραγικού συμβάντος», ανέφερε η πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Σκλαβενίτη.

«Ανείπωτη τραγωδία! Δεν υπάρχουν λόγια, παρά μόνο σιωπή. Και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ», δήλωσε ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια «στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τους δικούς τους τόσο άδικα. Περαστικά στους τραυματίες και δύναμη και κουράγιο στις οικογένειές τους».

Διαβάστε επίσης: «Ποτέ ξανά» από τους μαθητές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ