Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση για τις εικόνες ντροπής στην παραλία του Μπάτη

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και εκπροσώπων παρατάξεων έχει εξελιχθεί τις τελευταίες ημέρες η εικόνα που παρουσιάζει η παραλία Μπάτης, λόγω των φθορών που έχουν προκληθεί στις υποδομές και τη συγκέντρωση μεγάλου όγκου απορριμμάτων.

Σε αναρτήσεις τους κάτοικοι χαρακτηρίζουν την παραλία ως «χωματερή» και καλούν την δημοτική Αρχή να λάβει μέτρα, ενώ παράλληλα κατηγορούν το Δήμο για αμέλεια.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αν και είναι ημέρα θλίψης για το Φάληρο, να ξεκαθαρίσουμε σε όλους όσους εμφανίζονται ευκαιριακά και κάνουν “οργισμένες” αναρτήσεις ενόψη βουλευτικών και δημοτικών εκλογών ότι το νοιάξιμο της δημοτικής αρχής για τους άστεγους της παραλίας και την καθαριότητα της είναι όλο το χρόνο και με κάθε μέσο, προσπαθώντας να ισορροπήσει την βελτίωση της ζωής αυτών των ανθρώπων με την καλή εικόνα μιας ιστορικής παραθαλάσσιας πόλης. Οι άστεγοι ούτε εξαφανίζονται με μαγικά ραβδάκια ούτε μεταφέρονται χωρίς τη θέληση τους σε δομές. Χωρίς να αναλύσω περισσότερο τη στρατηγική που εφαρμόζει η αντιδημαρχία κοινωνικής πρόνοιας θα αναφερθώ μόνο στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν για να ενημερώσω ότι, για το συγκεκριμένο άστεγο έχει γίνει επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα με την υγειονομική υπηρεσία ώστε να προβούμε κατ’ εντολή της εισαγγελίας σε καθαρισμό του χώρου. Η άθλια εικόνα επιδεινώθηκε εξαιτίας των σημερινών κλοπών και βανδαλισμών στις παρακείμενες τουαλέτες των χειμερινών κολυμβητών από συγκεκριμένη κατηγορία συνανθρώπων μας που “εξειδικεύεται” στις πωλήσεις μετάλλων, τους οποίους τον τελευταίο χρόνο με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούμε να μην κατασκηνώνουν σε Ταεκβοντο, Πάρκο Φλοίσβου και πάρκο Αγίας Σκέπης.

Επειδή κάποιοι θα αρχίσουν τα ξενοφοβικά τους θα ενημερώσω ότι ο συγκεκριμένος άστεγος είναι Έλληνας, κινείται στο Παλαιό Φάληρο τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια και έχουν γίνει δεκάδες προσπάθειες να μεταφερθεί σε δομή. Επίσης δεκάδες φορές έχει κληθεί το ΕΚΑΒ και έχει μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία προκειμένου να του παρασχεθεί νοσοκομειακή περίθαλψη. Τις ανάγκες του σε σίτιση και φάρμακα τις καλύπτουμε με τη μέθοδο του streetworking και πριν 2 μήνες έχει ενημερωθεί για τη δυνατότητα προσωπικής υγιεινής μέσω της κινητής μονάδας φροντίδας της ΜΚΟ Immortalizing-metamorphosis.

Εν κατακλείδι ότι σαβούρα δημιουργήθηκε θα πεταχτεί άμεσα. Για τους περίπου 12 αστέγους που υπάρχουν στο δήμο μας, οι 10 έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που έχει ο Δήμος Π. Φαλήρου σε συνεργασία με το δήμο Νέας Σμύρνης.»

Διαβάστε επίσης: Εκοψαν την πίτα τους τα ΚΑΠΗ της πόλης

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ