Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ινστιτούτο για τις μολυσματικές ασθένειες από το «Νιάρχος»

Σε δωρεά ύψους 75 εκατ. δολαρίων προχωρά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με στόχο τη δημιουργία νέου Ινστιτούτου για την έρευνα σε μολυσματικές ασθένειες.

Με το σκεπτικό ότι μπορεί να μη γνωρίζουμε πώς ακριβώς μπορεί να εξελιχθεί η επόμενη πανδημία, ωστόσο γνωρίζουμε ότι η επένδυση στην έρευνα, οι διεθνείς και διατομεακές συνεργασίες και η εμπλοκή της κοινωνίας αποτελούν ορισμένα από τα σημαντικότερα βήματα που μπορούμε να κάνουμε, για να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε γρήγορα σε έναν ενδεχόμενο νέο κίνδυνο και να διασφαλίσουμε τη δίκαιη διάχυση των επιστημονικών ανακαλύψεων, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» υποστηρίζει με δωρεά ύψους 75 εκατ. δολαρίων τη δημιουργία του «SNF Institute for Global Infectious Disease Research» στο Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, το νέο Ινστιτούτο, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2023, προσβλέπει στην επίσπευση των διαδικασιών ανάμεσα στις επιστημονικές ανακαλύψεις και στην πρακτική εφαρμογή τους. Αυτό αναμένεται να επιτευχθεί μέσα από την υποστήριξη διεπιστημονικών διεθνών συνεργασιών, τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην εργαστηριακή έρευνα και την πρακτική εφαρμογή της και την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των πολιτών.

«Όταν έχουμε να κάνουμε με μολυσματικές ασθένειες, δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλειστικά τοπικές προκλήσεις και η ανταπόκρισή μας οφείλει να είναι παγκόσμια», δηλώνει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Δρακόπουλος.

Το Ινστιτούτο θα διευθύνει ο βραβευμένος με Νόμπελ Τσαρλς Ράις, μαζί με τον ανοσολόγο Μισέλ Νουσενζβάιγκ και τον επικεφαλής γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Rockefeller, Μπάρι Κόλερ.

Διαβάστε επίσης: Ζωή Ράπτη στην «Α»: «Εθνικό Σχέδιο Ψυχικής Υγείας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ