Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Απεργία για Τέμπη και Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “στα πλαίσια και της απόφασης της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει για την Τετάρτη 8 Μάρτη 2023 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και  συγκέντρωση 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος για την Εθνική τραγωδία των Τεμπών και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας”.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου

Η ΠΟΕΔΗΝ στα πλαίσια και της απόφασης της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει για την Τετάρτη 8 Μάρτη 2023  24ωρη Πανελλαδική Απεργία και  συγκέντρωση 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος για την Εθνική τραγωδία των Τεμπών και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών που ακολουθούνται.

Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν για τον τραγικό θάνατο και τραυματισμό δεκάδων επιβατών στα Τέμπη στην συντριπτική πλειοψηφία νέων ανθρώπων.

Να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες.

Αγωνιζόμαστε για ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και σεβασμό στο ρόλο των γυναικών ειδικά στις υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες που είναι σε ποσοστό 70%.

Οι γυναίκες υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι στην πρώτη γραμμή του Υγειονομικού πολέμου αγωνίζονται με σθένος και γενναιότητα σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Με πολλές υποχρεώσεις και λίγα εργασιακά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε να επιλυθούν αιτήματα χρόνια και δίκαια των γυναικών συναδέλφων από την πολιτεία.

Διαβάστε επίσης: Τεράστιες ουρές για αίμα μετά την τραγωδία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ