Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΠΑΠ και Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων “ένωσαν δυνάμεις”

Την 6η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης για το 2023 πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Μαρτίου ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ). H δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους μαθητές και τους καθηγητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλίνων, στην περιοχή που κάηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε και συγκεκριμένα στο χώρο βορειανατολικά του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

«Οι μαθητές και οι καθηγητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλίνων φύτεψαν βελανιδιές, τις οποίες είχαν πάρει από μικρά δενδράκια και τις είχαν φροντίσει και μεγαλώσει στο σχολείο τους, με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο» ενημερώνει ο Σύνδεσμος που υπενθυμίζει οτι και το 2023 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις εθελοντικής αναδάσωσης που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022 για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, μαθητές, καθηγητές και εθελοντές.

Η επόμενη δράση αναδάσωσης θα είναι επίσης μαθητική και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο ίδιο σημείο, όπως ενημέρωσε ο ΣΠΑΠ.

 

Βλάσσης Σιώμος: «Επόμενο ραντεβού στις 15 Μαρτίου»

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Βρισκόμαστε και πάλι εδώ συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 6η κατά σειρά δράση εθελοντικής αναδάσωσης για το 2023, μαθητικής αυτή τη φορά, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος με τη σημερινή δράση, καθώς οι μαθητικές αναδασώσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσουμε και ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά στην σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και της εθελοντικής προσφοράς.

Σας περιμένουμε όλους στην επόμενη δράση αναδάσωσης την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:00 στο ίδιο σημείο προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να ξαναπρασινίσουμε το Πεντελικό μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία ΒΙΚΟΣ για την ευγενική χορηγία των νερών και των αναψυκτικών που μοιράστηκαν στους μαθητές που πήραν μέρος στη σημερινή δράση αναδάσωσης. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους καθηγητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλίνων, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ όπου με την σημερινή παρουσία τους, βοήθησαν στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε την καμένη περιοχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ