Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαθητές υιοθέτησαν και «πάρκο τσέπης» στην Ηλιούπολη

Στην συμβολική υιοθέτηση ενός μικρού δημόσιου χώρου της πόλης προέβησαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, προκειμένου να το διαμορφώσουν σε πάρκο τσέπης στο οποίο θα απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και θα το φροντίζουν.
Με αυτήν τους την κίνηση οι μαθητές του δημοτικού αποδεικνύουν την οικολογική τους συνείδηση και στέλνουν μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την δημόσια περιουσία από τυχόν καταπατητές.

Η τελετή υιοθεσίας έγινε το πρωί του Σαββάτου, παρουσία του δημάρχου Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος: «Οι κύκλοι του περιβάλλοντος: από το Σχολείο στη γειτονιά, από τη γειτονιά στη φύση».

Με την καθοδήγηση γονέων και εκπαιδευτικών, τα παιδιά καθάρισαν τον συγκεκριμένο χώρο και ξεκίνησαν να υλοποιούν το έργο διαμόρφωσής του εφαρμόζοντας στην πράξη τις γνώσεις που λαμβάνουν στο σχολείο.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, παρών στην διαδικασία αξιοποίησης του χώρου δήλωσε: «Πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης των παιδιών που τους δίνει τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την αξία του δημόσιου χώρου και να συμβάλουν στην προσπάθεια της προστασίας των περιβάλλοντος. Ως Δήμος Ηλιούπολης θα είμαστε πάντα αρωγοί και πρωτοστάτες σε τέτοιες δράσεις και συνάμα υποστηρικτές της ιδέας για εθελοντική συμμετοχή των μαθητών σ’ αυτές, ενδυναμώνοντας την εθελοντική συνείδηση».
Δεν παρέλειψε να συγχαρεί παιδιά, γονείς και δασκάλους για αυτήν την πρωτοβουλία και ευχήθηκε η πράξη αυτή να βρει μιμητές σε κάθε πόλη.

Η φύση σε προκαλεί και σε προσκαλεί να δημιουργήσεις και να εμπνευστείς! Η δημιουργία και ο καλλωπισμός χώρων πρασίνου με τη συμμετοχή των δημοτών πιστεύω ότι βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, συντελώντας έτσι στην ψυχική και σωματική υγεία τους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Παναγιώτης Κόκλας, ο οποίος έδωσε το “παρών” στη Δράση και προσέθεσε: «Συγχαρητήρια στη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ατσαλή Γεωργία, στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Μονογιό Ματθαίο και στα μέλη του, καθώς και στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που συμμετείχαν στη δράση. Η Δημοτική Αρχή θα είναι διπλά τους – ΜΑΖΙ. Με τη συνδρομή της υπηρεσίας Πρασίνου – GreenTeam, των εθελοντών συνεργατών μου και την ενεργή συμμετοχή των δημοτών και φορέων της πόλης μας, προχωράμε δυναμικά στις “υιοθεσίες” δημόσιων χώρων».

Διαβάστε επίσης: Ημέρα της Γυναίκας: «Σφίξε τη γροθιά σου, όχι την καρδιά σου»

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ