Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΕΛΛΑΚ για τις εκλογές 2023: Ανοιχτή διακυβέρνηση και πολιτικά κόμματα

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) συνεχίζει τις επαφές με τα πολιτικά κόμματα για θέματα ανοιχτής διακυβέρνησης και ανοιχτών τεχνολογιών ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Το Δεκέμβριο 2022, η ΕΕΛΛΑΚ απέστειλε επιστολές στο πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλέξη Τσίπρα, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκο Ανδρουλάκη, στον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκο Βελόπουλο και στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, κ. Γιάνη Βαρουφάκη ζητώντας τους να θέσουν την Ανοιχτή Διακυβέρνηση στο επίκεντρο των πολιτικών τους προγραμμάτων.

Με τα κόμματα συζητάμε προτάσεις πολιτικής για τη διαφάνεια μέσα από την ενίσχυση του προγράμματος Δι@ύγεια, για το άνοιγμα δεδομένων μέσα από τις πλατφόρμες για τις δημόσιες συμβάσεις, για την ενίσχυση των διαδικασιών δημόσιας συμμετοχής μέσα από το opengov.gr, καθώς για την υιοθέτηση του λογισμικού ανοιχτού κώδικα στον δημόσιο τομέα τόσο για λόγους ψηφιακής ανεξαρτησίας όσο και για το δημόσιο συμφέρον.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών προσβλέπει στη βούληση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ώστε το συντομότερο δυνατόν να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλα κόμματα και αμέσως μετά να διοργανώσουμε δημόσια εκδήλωση στην οποία εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων θα παρουσιάσουν τις προγραμματικές τους θέσεις για την ανοιχτή διακυβέρνηση και θα έχουν την ευκαιρία να τις συζητήσουν με εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής και Ερευνητικής αλλά και με τις ομάδες εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ που δραστηριοποιούνται στους τομείς ανοικτότητας (λογισμικό, διακυβέρνηση, δεδομένα, υλικό, περιεχόμενο, άδειες κλπ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ