Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ομόφωνο ψήφισμα για τον Φαληρικό Όρμο από Καλλιθέα και Μοσχάτο – Ταύρο

Ομόφωνα έγινε δεκτό, κατά την κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Καλλιθέας και Μοσχάτου- Ταύρου, το ψήφισμα για την Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Για το θέμα που τέθηκε στην Ημερησία Διάταξη με τίτλο: «Συζήτηση για την πορεία του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες», την Δευτέρα 13 Μαρτίου, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, δήλωσε: «Το μέτωπο της παραλίας είναι ένας χώρος χρήσιμος και με τεράστια σημασία για την Καλλιθέα και το Μοσχάτο. Είναι επιτακτική λοιπόν, η ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου καθώς εδώ και 15 χρόνια, έχουμε χάσει την επαφή μας με τη θάλασσα. Δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στην παραλία, αλλά αντίθετα έχουν υψωθεί βουνά από μπάζα. Χάνουμε καθημερινά ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Χαιρετίζουμε λοιπόν την ένταξη του έργου ως ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του.

Όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, μένουν τώρα τα επόμενα πολύ κρίσιμα βήματα, επιμένουμε στη συνεχή παρακολούθηση του, για την γρήγορη εκτέλεση του έργου.
Πρώτον ο διαγωνισμός, ο οποίος πρέπει να τρέξει γρήγορα και ελπίζω αυτή τη φορά να επαληθευτούν τα χρονοδιαγράμματα της Περιφέρειας για προκήρυξη το καλοκαίρι.
Επίσης πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει φορέας λειτουργίας με συμμετοχή των Δήμων.

Για εμάς είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και αναμένουμε απαντήσεις από την Περιφέρεια.
Επίσης το θέμα του Γηπέδου Ποδοσφαίρου, για εμάς είναι προαπαιτούμενο για το νέο έργο, είναι απολύτως αναγκαίο για την Καλλιθέα και την ευρύτερη περιοχή».

Από την πλευρά του ο, τυπικά οικοδεσπότης δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, δεδομένου ότι η κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μοσχάτου τόνισε: «Έχουμε αγωνιστεί πολλά χρόνια για την υλοποίηση αυτού του έργου. Ήμασταν η Δημοτική αρχή, που υποστήριξε να πάρει το έργο η Περιφέρεια. Διεκδικήσαμε με σθένος το δικαίωμα να στηρίξει η ελληνική πολιτεία τη δημιουργία ένας υπερτοπικού πόλου αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού για τους δημότες του Μοσχάτου-Ταύρου, αλλά και για τους πολίτες της Αττικής.
Διεκδικούμε να αποκατασταθούν τα «κακώς κείμενα» που έλαβαν χώρα κατά την υλοποίηση του έργου, όπως η εναπόθεση στο χώρο των υλικών εκσκαφής. Απαιτούμε να γίνει άμεσα η απομάκρυνση τους!

Ζητάμε να δημοπρατηθεί άμεσα η Β΄ Φάση του έργου. Την ίδια στιγμή απαιτούμε συμμετοχή των Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, στο Φορέα διαχείρισης του πάρκου.
Ζητάμε ουσιαστική και έγκαιρη ενημέρωση από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για το χρονοδιάγραμμα και την πορεία των εργασιών, καθώς και άμεση δημοπράτηση του Αντιπλημμυρικού έργου του Ιλισού. Εδώ και τώρα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, να γίνει το συντομότερο δυνατό η δημοπράτηση του έργου, γιατί σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί, θα γίνει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κινητοποιήσεις, θα ξεσηκωθεί ο λαός του Μοσχάτου και του Ταύρου».

Λόγω της σημαντικότητας του έργου ανάπλασης που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, το παρόν, στην συνεδρίαση έδωσαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε από τις Βρυξέλλες ο Βύρωνας Καμπαράκης, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής.

Επίσης την διαδικασία ψήφισης παρακολούθησαν ο Νικόλαος Μαμαλούγκας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης του Τομέα Περιβάλλοντος της ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η Αρχιτέκτων Ήβη Νανοπούλου από το γραφείο Παπαγιάννη.

Ακόμη, στην αίθουσα βρέθηκαν οι βουλευτές Νότιου Τομέα Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή, Βασίλης Σπανάκης από τη «Νέα Δημοκρατία», Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας από το «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» , Τόνια Αντωνίου από το «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, εκπρόσωποι παρατάξεων της Περιφέρειας και Δήμων.

Διαβάστε επίσης: Περιφέρεια Αττικής: Συνάντηση Πατούλη-Κάρναβου-Ευθυμίου για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ