Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Ν.Ο. Βουλιαγμένης: Πρωταθλητής Ευρώπης ο ιστιοπλόος Α. Κυφίδης με δύο χρυσά στην Ιταλία

Σπουδαία διάκριση σημείωσε ο 18χρονος αθλητής ιστιοπλοτου Ν.Ο. Βουλιαγμένης, Αθανάσιος Κυφίδης, που στέφθηκε δις πρωταθλητής Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA6 στην Ανδόρα της Ιταλίας.

Ο 18χρονος ιστιοπλόος τερμάτισε πρώτος και στην κατηγορία των ανδρών και στην κατηγορία U21, μετά από μια συναρπαστική μάχη μέχρι και την τελευταία κούρσα με τον Ιταλό πρωταθλητή, Cesana Mattia, πανηγυρίζοντας έτσι το 2ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του μετά του 2021 και το 4ο για την ομάδα του Ν.Ο.Β.

Στους αγώνες της Ιταλίας έτρεξαν συνολικά 71 σκάφη, με τον Έλληνα ιστιοπλόο να πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις. Στις 11 ιστιοδρομίες του προγράμματος οι θέσεις του ήταν 2, 1, 17 (την αφαίρεσε ως τη χειρότερη), 3, 7 (την αφαίρεσε ως δεύτερη χειρότερη), 5, 3, 4, 3, 3, 3. Έτσι, με 27 βαθμούς ποινής ο Κυφίδης ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, με δεύτερο τον Ιταλό Μ. Σεζάνα (28β.) και τρίτο τον Ιρλανδό Ρ. Ράιτ (37β.).

«Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι έκανα μια μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος δικαιώθηκα», δήλωσε αρχικά ο Κυφίδης και συμπλήρωσε: «Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας. Πολύ ανταγωνιστικός. Ο καιρός ήταν περίεργος κι αυτό δυσκόλεψε όλους τους ιστιοπλόους. Ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένος και ξεκίνησα με στόχο τη διάκριση. Τα μετάλλια τα αφιερώνω στον όμιλό μου, τον προπονητή μου Βαγγέλη Χειμώνα, στους γονείς μου και φυσικά σε όσους με στηρίζουν» δήλωσε ο νεαρός πρωταθλητής του Ν.Ο.Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ