Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τιμητική διάκριση για τη Γλυφάδα στον τομέα της ανακύκλωσης ρούχων

Τη βεβαιότητά του ότι ο Δήμος Γλυφάδας μπορεί να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος σε τομείς όπως η ανακύκλωση, η εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας και η προστασία του περιβάλλοντος, εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου, με αφορμή την τιμητική πλακέτα που απέσπασε την Κυριακή 19 Μαρτίου η Γλυφάδα για τις επιδόσεις της στην Ανακύκλωση ρούχων.

Συγκεκριμένα η Γλυφάδα είναι ο τρίτος Δήμος μεταξύ 96 στην χώρα στον τομέα της ανακύκλωσης ρούχων, με πάνω από 800 τόνους να έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα.

Η ανακύκλωση ρούχων που για πολλούς έχει και έναν κοινωνικό χαρακτήρα, γίνεται στην πόλη της Γλυφάδας σε 60 ειδικούς- μωβ κάδους που σταδιακά θα γίνουν 80 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών σε κάθε γειτονιά.

Την τιμητική πλακέτα για τον Δήμο Γλυφάδας έλαβε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά, ενώ την απονομή έκανε η εταιρεία RECYCOM που δραστηριοποιείται στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Αναφερόμενος στο θέμα και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση του έργου της ανακύκλωσης, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε: «Το στοίχημα του μέλλοντος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά τα τελευταία χρόνια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως η ανακύκλωση που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία υγιών συνθηκών διαβίωσης. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν τον αγώνα μας και δεσμευόμαστε ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση. Η Γλυφάδα μας γίνεται όλο και περισσότερο μια “πράσινη” πόλη».

Διαβάστε επίσης: Κάλεσμα του Δήμου για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ