Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, τους ενώνουν κοινές αγωνίες και ανάγκες

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων σημειώνει:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και αγωνιστικής συσπείρωσης σε όλους τους εργαζόμενους και τον λαό, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, χρώμα, φυλή, γλώσσα, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό ή άλλα προσωπικά γνωρίσματα.

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Αντίθετα, τους ενώνουν κοινά βάσανα, κοινές αγωνίες και η κοινή ανάγκη να συγκρουστούν με το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Τέτοια συγκεκριμένα παραδείγματα πραγματικής διεθνιστικής αλληλεγγύης έδειξαν πρόσφατα από τη μια πλευρά οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα και στα φασονατζίδικα της Αττικής, που από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού στη γειτονική Τουρκία συγκέντρωσαν χρήματα και υλική βοήθεια από το πενιχρό υστέρημά τους, για τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Από την άλλη πλευρά είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους, που στον βωμό των κερδών θυσιάζουν ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, χωρίς να κάνουν “διακρίσεις”, όπως αποδείχτηκε με το έγκλημα στα Τέμπη, με θύματα Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους και πρόσφυγες.

Ο ρατσισμός είναι το “διαίρει και βασίλευε” του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, για να κρυφτεί ότι το ίδιο είναι ο πραγματικός κοινός τους εχθρός. Γι’ αυτό και καλλιεργείται και υποθάλπεται από την πολιτική και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων.

Τα παραδείγματα της τελευταίας περιόδου είναι πολλά και αποκαλυπτικά. Από την επίσημη πολιτική της ΕΕ, που διαχωρίζει τους “πραγματικούς, λευκούς και ομόδοξους” Ουκρανούς πρόσφυγες από τους “αλλόθρησκους, ισλαμιστές και επικίνδυνους” πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, τη Συρία κ.λπ., θύματα όλοι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και του πολέμου. Μέχρι τις ταυτόσημες σχεδόν δηλώσεις από την κυβέρνηση ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τους “φράχτες” ενάντια στην “παράτυπη” μετανάστευση και την απειλή σε βάρος των ξεριζωμένων ότι “δεν θα κάθεστε για να σας δίνουμε επιδόματα”.

Άλλωστε, μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου σβήνονται όλες οι ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές των αστικών κομμάτων. Οι ξένοι εργάτες είναι “καλοδεχούμενοι” ως οι πιο φτηνοί, αναλώσιμοι και χωρίς δικαιώματα εργάτες, μέσα από τις διακρατικές συμφωνίες σύγχρονου σκλαβοπάζαρου που στηρίζουν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι “λαθραίοι” όταν προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση και αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τον λαό να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στην εθνικιστική και φασιστική δράση, σε ξενοφοβικές αντιλήψεις και κάθε είδους ρατσιστικές συμπεριφορές, μέσα από τον κοινό αγώνα για μια καλύτερη ζωή με δουλειά και δικαιώματα για όλους. Γιατί μέσα στην πάλη ανθίζουν οι αξίες της ταξικής ενότητας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, βαδίζοντας στον δρόμο του μέλλοντος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κρίσεις, πολέμους και ξεριζωμό, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ