Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ένας νέος “σύμμαχος” προστέθηκε στη μάχη καθαριότητας του Δήμου

Το έργο των συνεργείων του Δήμου Αλίμου να διατηρήσουν την πόλη καθαρή θα διευκολύνει ο νέος τεμαχιστής αποβλήτων που προμηθεύτηκε ο Δήμος στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης και βελτίωσης των μέσων του για την αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων.

Πρόκειται για έναν αυτοκινούμενο τεμαχιστή που μετατρέπει σε τρίμματα τα κομμένα κλαδιά από κλαδέματα κ.λπ., ώστε να κομποστοποιούνται πιο εύκολα και να μεταφέρονται γρηγορότερα και φθηνότερα στη μονάδα επεξεργασίας των βιοαποβλήτων.

Επίσης, μετατρέπει σε τρίμματα και τα μπάζα, ώστε να τα επαναχρησιμοποιεί ο Δήμος σε διάφορες εργασίες του, αντί να πληρώνει μεγάλα χρηματικά ποσά για να τα απορρίψει σε ειδικούς χώρους για μπάζα.

Η μετατροπή των απορριμμάτων σε τρίμματα έχει ως όφελος και την εξοικονόμηση χρημάτων από τη διαχείριση των απορριμμάτων αυτών.

Σύμφωνα με την δημοτική Αρχή της πόλης, με το συγκεκριμένο μηχάνημα “ανακουφίζεται” περιβαλλοντικά και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Παλαιό Άλιμο, αλλά και συνολικά το περιβάλλον της πόλης του Αλίμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ