Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Ο συνεργάτης μας Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 23/3/2023 στους κινηματογράφους.

================================================

Η Λέιλα και τα αδέρφια της – Leila’s brothers

Στα 40 της, η Λέιλα έχει περάσει όλη της τη ζωή φροντίζοντας τους γονείς και τα τέσσερα αδέλφια της. Ενώ έχουν απεγνωσμένη ανάγκη από οικονομική υποστήριξη, η Λέιλα καταστρώνει ένα σχέδιο για να σώσει την οικογένεια από τη φτώχεια, για να ανακαλύψει όμως ότι ο πατέρας τους κρύβει έναν οικογενειακό θησαυρό. Αυτή η αποκάλυψη θα φέρει χάος στην ήδη εύθραυστη δυναμική της οικογένειας και οι πράξεις κάθε μέλους θα τους οδηγήσουν σταδιακά ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή. Ενδιαφέρον κοινωνικό δράμα με φόντο μια πατριαρχική κοινωνία σε πλήρη αδράνεια.

INFO

Είδος: Δράμα, 165΄

Χώρα: Ιράν, 2021

Σκηνοθεσία: Σαΐντ Ρουστάγι

Παίζουν: Ταρανέ Αλιντουστί, Σαΐντ Πουρσαμίμι, Ναβίντ Μοχαμαντζάντεχ, Πεϊμάν Μοααντί

Διανομή: Cinobo

 

Απροσδόκητη σχέση – A good person

Ο πόνος της απώλειας φέρνει κοντά τον Ντάνιελ (Μόργκαν Φρίμαν) και τη νεαρή Άλισον (Φλόρενς Πιου), επιζώσα μιας ασύλληπτης τραγωδίας που στέρησε τη ζωή της κόρης του Ντάνιελ. Όσο ο Ντάνιελ μεγαλώνει την έφηβη εγγονή του και η Άλισον αναζητά την εξιλέωση, ανακαλύπτουν πως η φιλία, η συγχώρεση και η ελπίδα μπορούν να βρεθούν στα πιο αναπάντεχα μέρη. Αξιοπρεπές δράμα χαρακτήρων με δύο συγκλονιστικές ερμηνείες και την πληθωρική Φλόρενς Πιού σε πρώτο πλάνο.

INFO

Είδος: Δράμα, 129΄

Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, 2023

Σκηνοθεσία: Ζακ Μπραφ

Ηθοποιοί: Φλόρενς Πιου, Μόργκαν Φρίμαν, Ζόι Λίστερ-Τζόουνς, Μόλι Σάνον

Διανομή: The Film Group

 

Utama, το σπίτι μας – Utama

Στα ορεινά της Βολιβίας, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Κέτσουα έχει για χρόνια την ίδια καθημερινή ρουτίνα. Όταν μια ασυνήθιστα μακρά ξηρασία απειλεί συνολικά τον τρόπο ζωής τους, ο Βιργίνιο και η Σίσα αντιμετωπίζουν το δίλημμα να αντισταθούν ή να ηττηθούν από το πέρασμα του χρόνου. Με την άφιξη του εγγονού τους Κλέβερ, οι τρεις τους θα αντιμετωπίσουν –ο καθένας με τον δικό του τρόπο– το περιβάλλον, την αναγκαιότητα για αλλαγή και το ίδιο το νόημα της ζωής.

INFO

Είδος: Δράμα, 87΄

Χώρα: Βολιβία, 2023

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι

Παίζουν: Χόσε Καλκίνα, Λουίσα Κουίσπε, Καντελάρια Κουίσπε

Διανομή: Νeo Films

 

Broken circle

Η ταινία περιγράφει μια εποχή στην αρχαία Ελλάδα, που τα βασίλεια εναλλάσσονταν από φιλόδοξους ευγενείς και στυγνούς βασιλείς και δυνάστες, αλλά και από σοφούς, ήρωες και ημίθεους.  Σ’ αυτή την εποχή  τοποθετεί ο Δημήτρης Κατής τους ήρωές του, οι οποίοι προέρχονται από τον Οίκο των Ατρειδών. Η βασική του ηρωίδα, είναι μια νέα με άδολη αγάπη για τη ζωή και με πολλά ερωτήματα για τα μυστήρια που την περιβάλλουν, που οδηγείται σε μία νοητικά ερωτική αναζήτηση της αλήθειας, με γνώμονα την αμφισβήτηση των εννοιών του κατεστημένου της εποχής. Ενδιαφέρουσα, τολμηρή, ανατρεπτική, απόδοση του μύθου των Ατρειδών, σε χρόνο παρελθόντα και μέλλοντα.

INFO

Είδος: Δράμα, Αρχαιοελληνικό, Φαντασίας, 139΄

Χώρα: Ελλάδα, 2022

Σκηνοθεσία : Δημήτρης Κατής

Παίζουν: Χρήστος Γλυκός, Χρήστος Αμβράζης, Βάγια Κωφού, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Δημήτρης Μαζιώτης, Κατερίνα Χολή, Μαρίζα Σπιρίτο, Δήμητρα Δερζέκου, Αποστόλης Γ. Ζωναράς, Ντιάνα Τσεμέρις, Γιώργος Καρατζάς, Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Ελπίδα Κατή

Διανομή: New Star

 

Φαντάσματα της επανάστασης – Travelling ghosts

 

Τα «Φαντάσματα της Επανάστασης» είναι μια ταινία για όσα γράφτηκαν στο περιθώριο της Ιστορίας, μια ταινία για ήρωες και αντιήρωες του 18ου αιώνα, που παρελαύνουν στους σύγχρονους αστικούς δρόμους της Τεργέστης. Με χιούμορ και λοξή ματιά του αγώνα για το δίκαιο, την ισότητα και την ελευθερία.

INFO

Είδος: Κωμωδία, 101’

Χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, 2022

Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Πηνελόπη Τσιλίκα, Paolo Rossi, Αινείας Τσαμάτης, Νίκος Γεωργάκης, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Συμεωνίδης, Laura Bussani

Διανομή: Ταινιοθήκη της Ελλάδος

 

Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό

Η απόφαση της Πόπης να παντρευτεί έναν νεότερο άντρα Γεωργιανής καταγωγής αναστατώνει την μικρή κοινωνία ενός χωριού στην Κω που προσπαθεί να αποτρέψει τον γάμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουν στα άκρα. Τηλεοπτικής λογικής ταινία και για περίπτωση που η τηλεόραση δεν έχει κάτι καλύτερο, όπως ποδόσφαιρο, ας πούμε.

INFO

Είδος: Κωμωδία, 93΄

Χώρα: Ελλάδα, 2023

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ελένη Καστάνη, Λευτέρης Ελευθερίου, Κατερίνα Στικούδη, Σοφία Βογιατζάκη, Κώστας Καραθωμάς

Διανομή:

 

Οι ξεχασμένοι – What the waters left behind

Μια ομάδα νεαρών κάνει ένα ταξίδι στα ερείπια για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για μια καταστροφή. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις, και μετά από μια σύντομη περιήγηση, εγκλωβίζονται σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό. Σε αντίθεση με ό,τι νόμιζαν, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι μόνοι. Φρίκη, δε βλέπεται παρά μόνον από τους φίλους μετα-αποκαλυπτικών φιλμ με ζόμπι.

INFO

Είδος: Τρόμου, Φρίκης, 98΄

Χώρα: Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία, 2017

Σκηνοθεσία: Λουτσιάνο & Νίκολας Ονέτι

Παίζουν: Αγκουστίν Παρντέλα, Νταμιάν Ντρέιζικ, Βικτόρια Μαουρέτ

Διανομή: Filmboy Pictures

 

John Wick: Κεφάλαιο 4 – John Wick: Chapter 4

Ο ζωόφιλος εκτελεστής Τζον Γουίκ επιστρέφει εκνευρισμένος πάλι. Τώρα, καλείται να κοντραριστεί με την Υψηλή Τράπεζα, εάν θέλει να κερδίσει την ελευθερία του. Πρώτα, όμως, πρέπει θα πρέπει να κατατροπώσει ένα μυστηριώδη αντίπαλο που διαθέτει πανίσχυρους συμμάχους σε όλη την υφήλιο, αλλά και δυνάμεις ικανές να μετατρέψουν παλιούς φίλους σε εχθρούς. Ευτυχώς είναι το τελευταίο της σειράς.

INFO

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, 169΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Τσαντ Σταχέλσκι

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ντόνι Γιεν, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Λόρενς Φίσμπερν, Χιρογιούκι Σανάντα, Λανς Ρέντικ

Διανομή: Spentzos Film

 

Ο άντρας των ονείρων μου – Ich bin dein Mensch

Μια επιστήμων συμφωνεί να λάβει μέρος σε ένα ιδιαίτερο πείραμα. Στο πλαίσιό του πρέπει για τρεις εβδομάδες να συγκατοικήσει με ένα ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο είναι σχεδιασμένο να ικανοποιεί κάθε ανάγκη της. Η σκηνοθέτρια της επιτυχημένης σειράς Unorthodox μας προσφέρει μια ρομαντική κομεντί φαντασίας με βραβείο ερμηνείας στο Βερολίνο.

INFO

Είδος: Κομεντί, Αισθηματική, Φαντασίας, 108΄

Χώρα: Γερμανία, 2021

Σκηνοθεσία: Μαρία Σρέντερ

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Μάρεν Έγκερτ, Σάντρα Χίλερ

Διανομή: StraDa Films

 

Τα αυγά και τα πασχάλια – Die Häschenschule – Der große Eierklau

Το Σχολείο Κουνελιών είναι σε εγρήγορση: Το ύπουλο κουνέλι της πόλης, Λέο θέλει να καταστρέψει το Πάσχα μια για πάντα. Συνωμοτώντας με τις αλεπούδες, σχεδιάζει να καταστρέψει όλα τα αυγά του Πάσχα. Θα καταφέρουν τα κουνέλια του Πάσχα, Μαξ και Έμι, καθώς και οι φίλοι τους να τον σταματήσουν; Με τη βοήθεια της σοφής δασκάλας τους, της Μαντάμ Ερμιόνης, οι ήρωές μας πρέπει να μάθουν να κυριαρχούν σε μια μυστηριώδη τεχνική μάχης και να μάθουν τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι κάποιον – ακόμα και μια αλεπού.

INFO

Είδος: Animation, Οικογενειακό, 76΄

Χώρα: Γερμανία,

Σκηνοθεσία: Ούτε φον Μούνχαου-Πολ

Με τις φωνές των: Κωνσταντίνου Ρεπάνη, Βασιλικής Σούτη, Κωνσταντίνου Δαρλάση, Σταύρου Σιούλη, Ζερόμ Καλουτά

Διανομή: Tanweer

 

Σαλό, 120 μέρες στα Σόδομα – Salò (επαν.)

Βασισμένο στο μυθιστόρημα «Les 120 Journees de Sodome» του Μαρκήσιου Ντε Σαντ. H ιστορία του έργου διαδραματίζεται στη Δημοκρατία του Σαλό, ένα εικονικό κρατίδιο που είχαν ιδρύσει οι φασίστες του Μουσολίνι κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι φασίστες ανακοινώνουν ότι θα αναλάβουν την διαπαιδαγώγηση εννέα κοριτσιών και εννέα αγοριών και αφού τους παραλαμβάνουν με την συγκατάθεση των οικογενειών τους, τους μεταμορφώνουν σε δούλους, αναγκάζοντας τους να κάνουν πράγματα που δε θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Τολμηρό, βάναυσο και ανορθόδοξο. Κατάλληλο ως case study από τους σπουδαστές κινηματογράφου.

INFO

Είδος: Δράμα, 117’

Χώρα: Ιταλία, 1975

Σκηνοθεσία: Πιέρ Πάολο Παζολίνι

Παίζουν: Πάολο Μπονατσέλι, Τζιόρτζιο Κατάλντι, Ουμπέρτο Πάολο Κουιναβάλε, Άλντο Βαλέτι, Κατερίνα Μποράτο

Διανομή: New Star

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ