Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μαγικές στιγμές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στο Κλειστό Tae Kwon Do

Τα θεμέλια και τις εγγυήσεις για διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο έθεσαν οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας της ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίες πέρα από μια θέση στο βάθρο κέρδισαν την αγάπη και το θερμό χειροκρότημα των 2.500 θεατών που κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Συγκεκριμένα, στις τρεις ημέρες των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλου, από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου, παγκόσμιες πρωταθλήτριες και ολυμπιονίκες συναντήθηκαν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φιλοξένησε το FIG World Cup 2023.

Οι θεατές που γέμισαν τις εξέδρες του κλειστού, απόλαυσαν μία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία». Με θεσμικούς υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑΣΥ και τον ΟΑΣΑ και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του ΠΣΑΤ. Καθώς και την υποστήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+».

Στους αγώνες μετείχαν 140 αθλήτριες εκπροσωπώντας 131 χώρες από όλον τον κόσμο, ενώ αποτέλεσαν για τις Ελληνίδες εκπροσώπους το πρώτο δυνατό τεστ μίας κομβικής χρονιάς. Οι επόμενες προκλήσεις των διεθνών μας αφορούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Μάιο στο Μπακού και κυρίως στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στη Βαλένθια, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Να σημειωθεί ότι για τις αυξημένες ανάγκες των αγώνων, με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών και τις υψηλές αγωνιστικές – οργανωτικές απαιτήσεις, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως βοηθητικό προπονητήριο το Δ.Α.Κ. «Σοφία Μπεφόν» στο Παλαιό Φάληρο.

Όσον αφορά στις Ελληνίδες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, κορυφαία στιγμή για τα “γαλανόλευκα”  ήταν η εμφάνιση της Εθνικής Ανσάμπλ, που μάγεψε στον τελικό του προγράμματος με 3 κορδέλες / 2 μπάλες και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι αθλήτριες της Μαρίνα Φατέεβα και των συνεργατιδών της Φωτεινής Κωτσοπούλου, Σοφίας Αϊβαθιάδου και Ραλίτζα Βλαντιμίροβα έδειξαν την στόφα τους και μπήκαν στην καθοριστική προ-Ολυμπιακή χρονιά με τις ιδανικές προϋποθέσεις, μετρώντας με επιτυχία τις δυνάμεις τους απέναντι στις σημαντικότερες ανταγωνίστριές της.

Η ελληνική ομάδα (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι) μάγεψε στο πρόγραμμα με 3 κορδέλες / 2 μπάλες και πήρε 29,200 βαθμούς, που της χάρισαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από την Ιταλία (30,650 β.) και το Ισραήλ (29,350 β.).

Στην Τελετή Λήξης, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιάπωνα πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μορινάρι Γουατανάμπε, που μάς εμπιστεύτηκε αυτή τη διοργάνωση, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο. Ραντεβού στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2024!»

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, από την πλευρά του τόνισε: «Βρισκόμαστε στη λήξη μιας διοργάνωσης που καταφέρνει να γεμίζει γήπεδα, όπως το κλειστό του Φαλήρου. Η Περιφέρεια Αττικής είναι πάντα κοντά σε τέτοιες συνεργασίες και θα είμαστε και του χρόνου εδώ!».

Ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος υπογράμμισε: «Από το Παλαιό Φάληρο στέλνουμε το ηχηρό μήνυμα του παγκόσμιου αθλητισμού. Από την πόλη μας δημιουργούμε την αθλητική αλυσίδα άμιλλας, πολιτισμού, ανάπτυξης, ειρήνης και φιλίας των λαών». Και απευθυνόμενος στα αστέρια διεθνούς ακτινοβολίας της ρυθμικής ευχήθηκε «και του χρόνου να είστε εδώ, για να απολαύσουμε υψηλό αθλητισμό!»

Διαβάστε επίσης: Ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο – Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ με αφορμή την 25η Μαρτίου

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ