Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πήραν άριστα στο “μάθημα” ανακύκλωσης του Δήμου

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση είχαν μαθητές της Ηλιούπολης, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργεί στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου της πόλης, παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργου Χατζηδάκη, στο πλαίσιο της διαρκούς ευαισθητοποίησης των μαθητών της πόλης, από τον Δήμο Ηλιούπολης, πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα, μαθητές της Α΄ τάξης του 4ου Λυκείου Ηλιούπολης και μικρά παιδιά από το Νηπιαγωγείο της πόλης «Μια φορά και έναν καιρό», συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης, 21 Μαρτίου 2023, στο Πολυκέντρο, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με τις αξίες και τα οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης πολιτών.

Στόχος η ενθάρρυνση των σχολικών κοινοτήτων να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους ως μια σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από την οποία οι μαθητές θα συμφιλιωθούν με τη σωστή διαλογή των υλικών στην πηγή αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Γιώργος Χατζηδάκης, αφού συνομίλησε με τα παιδιά, τους εξήγησε ότι «με την ανταποδοτική ανακύκλωση κερδίζουν όλοι. Ωφελούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αφού για κάθε 33 συσκευασίες κερδίζουν 1 ευρώ. Επίσης, κερδίζει ο Δήμος, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στα οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή».

Ο κ. Χατζηδάκης στη συνέχεια τόνισε: «Με έργα και δράσεις για την περιβαλλοντική αφύπνιση συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προώθηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος του Δήμου μας. Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας για την ενεργή συμμετοχή τους στη σημερινή περιβαλλοντική δράση».

«Ως Δήμος θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε τις προσπάθειές μας ώστε η ανακύκλωση να γίνει στάση ζωής, θα πρέπει όμως όλοι να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα. Όλοι μαζί οφείλουμε να βάλουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας», προσέθεσε.
Στο σημείο κατά την επίσκεψη των παιδιών παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Σταύρος Γεωργάκης, Παιδείας Φώτης Χρυσουλάκης, Οικονομικών & Ποιότητας Ζωής Γιάννης Αντζινάς, Εξυπηρέτησης του Δημότη Γιάννης Πούλος και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνα Σερέτη, αλλά και η υπεύθυνη της εταιρείας ανακύκλωσης Ελένη Κολομβούνη, η οποία ενημέρωσε αναλυτικά τους μαθητές και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη πώς λειτουργεί το πρόγραμμα επιβράβευσης πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ