Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ενημερωτική εκδήλωση για την εμμηνόπαυση στη Γλυφάδα

Με το θέμα της εμμηνόπαυσης που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες ολοκληρώνεται ο κύκλος αφιερωματικών δράσεων του Δήμου Γλυφάδας, οι οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Με τίτλο «Εμμηνόπαυση: Μια νέα αρχή», η εκδήλωση διοργανώνεται την προσεχή Παρασκευή 31 Μαρτίου, από τις 6:30 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεργασία του Τμήματος Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Γλυφάδας και της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν είναι:

«Κλιμακτήριος, Εμμηνόπαυση και τρόποι αντιμετώπισης» με ομιλήτρια την ειδ. Μαιευτήρα – Γυναικολόγο Νικολέτα Μήλη.

«Διαχείριση του στρες κατά την εμμηνόπαυση» με ομιλήτρια την ψυχολόγο MSc Αναστασία Παλαιολόγου.

Η εταιρεία Vichy στηρίζει έμπρακτα τη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, με την έκδοση του βιβλίου «Οδηγός Εμμηνόπαυσης: Μία νέα αρχή». Ο οδηγός περιγράφει με λεπτομέρεια όλες τις αλλαγές που επιφέρει αυτή η περίοδος στη ζωή της γυναίκας, τα συμπτώματα και τα κυριότερα χρόνια νοσήματα που μπορεί να εμφανιστούν, καθώς και όλους τους τρόπους, φαρμακευτικούς και μη, με τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα αυτά και παράλληλα να προλάβει σημαντικές ασθένειες, έτσι ώστε να εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής και ευεξία.

Τον συντονισμό της δράσης έχει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ