Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η δεντροφύτευση από μαθητές

Ζωή και χρώμα σε σημεία του Δήμου στους πρόποδες του Υμηττού που είχαν απογυμνωθεί λόγω πυρκαγιάς, ή ανθρώπινης παρέμβασης, δίνουν οι μαθητές σχολείων της Γλυφάδας που μετέχουν στην προσπάθεια αναδάσωσης, φυτεύοντας σχεδόν χίλια δέντρα σε κάθε τους εξόρμηση.

Κατά την δράση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαρτίου, οι 230 μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, μετέβησαν στη θέση «Πατητήρι», όπου με την επίβλεψη εκπαιδευτικών και εκπροσώπων του Δήμου, φύτεψαν περίπου 1000 μικρά δεντράκια.

Η επιχείρηση αναδάσωσης θα συνεχιστεί ως την Παρασκευή και θα φυτευτούν συνολικά δέκα χιλιάδες δέντρα.

Αναφερόμενος στην σημαντική περιβαλλοντική δράση ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Παπανικολάου δήλωσε: «Δέκα χιλιάδες νέα δέντρα στη Γλυφάδα μας! Πρασινίζουμε την πόλη μας και ιδίως το βουνό μας: Πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε μεθοδικά ένα ακόμα μεγάλο εγχείρημα δενδροφύτευσης και η ανταπόκριση από τα παιδιά είναι ενθουσιώδης.

Με μεγάλη αγάπη για το περιβάλλον και για την πόλη μας, οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας συμμετέχουν με πολύ κέφι και μεράκι στη φύτευση νέων δέντρων, που θα ξεπεράσουν συνολικά τις 10.000. Φυσικά με τη συνδρομή των εργαζομένων του Δήμου, με τον εξοπλισμό και τα μηχανήματά μας και με κάθε μέριμνα για την ασφάλεια όλων. Η αρχή έγινε, με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια, στους πρόποδες του Υμηττού και θα συνεχιστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες με τη συμμετοχή των σχολείων της πόλης μας, τόσο στα κομμάτια που κάηκαν από την περσινή πυρκαγιά όσο και στα υπόλοιπα τμήματα. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και βοηθούν στην πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια. Το περιβάλλον είναι η ίδια μας η ζωή και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το προστατεύουμε και να το εμπλουτίζουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ