Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αδελφοποίηση σχολείων Ηλιούπολης – Ροσκίλντε

Τα θεμέλια της δημιουργίας συνθηκών διασύνδεσης και διαδικτύωσης για την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων έθεσαν οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης και του Λυκείου της κοινότητας Ροσκίλντε της Δανίας που βρίσκονται στην χώρα μας.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο σχολείων, ο Δήμος Ηλιούπολης παρέθεσε την Τετάρτη γεύμα προς τιμή των φιλοξενουμένων μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών τους, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο «Δημήτρης Κιντής», όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Χρυσουλάκης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Χριστίνα Σερέτη.

Ο κ. Χατζηδάκης καλωσόρισε τους Δανούς μαθητές, ευχόμενος, η σύντομη παραμονή τους στην πόλη να είναι ευχάριστη και να συμβάλλει στη δημιουργία στενών δεσμών φιλίας με την εκπαιδευτική κοινότητα του αδελφοποιημένου σχολείου της Ηλιούπολης, λέγοντας:
«Οι αποστάσεις μπορούν να εκμηδενιστούν όταν υπάρχει θέληση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Και αυτό είναι, άλλωστε, και το νόημα μιας αδελφοποίησης. Να καταργήσουμε την απόσταση, να δημιουργήσουμε από κοινού, να προβληματιστούμε για πράγματα που είναι κοινά για όλους μας. Να ονειρευτούμε μαζί ένα πιο όμορφο μέλλον, να γνωρίσουμε ο ένας την ιστορία και τον τόπο του άλλου, να αποδείξουμε ότι τα Σχολεία δεν έχουν ως μοναδική αποστολή και στόχο τη γνώση, αλλά οφείλουν να είναι κυψέλες πολιτισμού και κοινωνικοποίησης».

Σημαντικοί αρωγοί του εγχειρήματος ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς των μαθητών, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ