Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δ. Κάρναβος: Αντιπαραγωγικός ο διάλογος μέσω ανακοινώσεων με την Περιφέρεια

«Θεωρούμε τελείως αντιπαραγωγικό, να συνεχίσουμε το δημόσιο διάλογο, μέσω ανακοινώσεων με την Περιφέρεια Αττικής. Πιστεύουμε ότι για το καλό των συμπολιτών μας, πρέπει να συνεργαστούμε εποικοδομητικά, με την Περιφέρεια Αττικής», δήλωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, σχολιάζοντας την τελευταία δημόσια αντιπαράθεση για τον Φαληρικό Όρμο.

Ο κ. Κάρναβος τονίζει ότι επιθυμεί να «κλείσει» αυτό τον κύκλο δημόσιων τοποθετήσεων, διευκρινίζοντας τα εξής:

«Είναι πολύ θετικό που η Περιφέρεια Αττικής, εξασφάλισε έστω και καθυστερημένα τη χρηματοδότηση για τη Β΄ φάση του έργου και το αναγνωρίζουμε, όμως είναι σαφές ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την άμεση προκήρυξη της Β΄ φάσης, και την ολοκλήρωση των εργασιών της Α΄ φάσης.

Διεκδικούμε ακόμη την απομάκρυνση του τεράστιου όγκου μπάζων, καθώς είναι σημαντικές οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Όσον αφορά στη δημιουργία του νέου Γηπέδου στην Καλλιθέα, υπενθυμίζουμε ότι το Προεδρικό Διάταγμα από το 2013, με τις χρήσεις γης, καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της σημερινής αλλά και της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και αναφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας του Γηπέδου στο Δήμο Καλλιθέας. Συγκεκριμένα το Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει: “Χρήσεις γης και Δραστηριότητες: Αθλητικές χρήσεις, όπως γήπεδα καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ), ποδοσφαίρου κ.α., η οριστική θέση των οποίων θα καθορισθεί στη συνέχεια”».

Ο δήμαρχος Καλλιθέας επισημαίνει ότι μετά από παλαιότερη επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, του έχει επισημάνει ότι δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη έκταση για τη δημιουργία του Γηπέδου καθώς είναι γνωστό ότι η Καλλιθέα είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος Δήμος στη χώρα.

«Τέλος», προσθέτει, «χαιρετίζουμε μετά από 2,5 χρόνια καθυστέρησης, την υπόσχεση δημοπράτησης, το επόμενο δίμηνο, του αντιπλημμυρικού έργου στον Ιλισσό».

Διαβάστε επίσης: Περιφέρεια Αττικής: Δεν επιθυμούμε σύγκρουση με καμία Δημοτική Αρχή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ