Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιστορικό Mνημόσυνο Ολοκαυτώματος στο Ρουφ

Μία εκδήλωση ιστορικής μνήμης και τιμής σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα κατά του ναζισμού είναι το Ιστορικό Μνημόσυνο Ολοκαυτώματος που πραγματοποιεί ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου την  Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 12.15 το μεσημέρι στο χώρο:Αμαξοστοιχία-Θέατρο στο Ρουφ.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος διοργανώνει ιστορικό μνημόσυνο Ολοκαυτώματος στην περιοχή του Ρουφ, αναδεικνύοντας ένα σημαντικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε στο σημείο. Εκεί, από το σιδηροδρομικό σταθμό, στις 2 Απριλίου 1944 ξεκίνησαν τα βαγόνια που μετέφεραν Εβραίους συμπατριώτες μας στα στρατόπεδα μαζικής εξόντωσης.

Για το ιστορικό μνημόσυνο θα αναφερθούν, ο εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Άρης Εμμανουήλ, ο καθηγητής Δημόσιας Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χάρης Αναστασιάδης και ο εκπαιδευτικός- μέλος του ΔΣ του «Ιδρύματος Γληνού» κ. Κώστας Θεριανός, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ΟΥ ΓΕΛ Ταύρου θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των αθώων συνανθρώπων μας που δολοφονήθηκαν. Κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου θα ακουστούν τραγούδια από την Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν από την μουσικό-ερμηνεύτρια, Αναστασία Χατζηπαύλου.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι διαλέξεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ