Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κλήση σε απολογία δημοτικών συμβούλων για τους συμβασιούχους – Συμβολικό κλείσιμο του Δήμου

Συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Δημητρίου από τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης αποφάσισε η δημοτική αρχή. Στην απόφαση αυτή αποφάσισε να προχωρήσει η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, μετά την κλήτευση δημοτικών συμβούλων σε απολογία επειδή δεν άσκησαν έφεση στη δικαστική απόφαση για τη μεταβολή της σχέσης εργασίας των συμβασιούχων εργαζομένων σε αορίστου χρόνου. Το μεσημέρι αντιπροσωπεία αιρετών και εργαζομένων θα μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υποβάλει στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού Μάκη Βορίδη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την κυρία Ανδρούτσου, ο λόγος για τον οποίο ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε τους συμβασιούχους εργαζόμενους, είναι ότι υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και δη σε ευαίσθητους τομείς όπως αυτός της καθαριότητας.

«Η υποστελέχωση σε υπηρεσίες αιχμής, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, τα σχολεία, είναι πολύ έντονη τα τελευταία χρόνια. Το να καθαρίζεις τα σχολεία κάθε μέρα, είναι μία πάγια και διαρκής ανάγκη», τόνισε. Διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πληρώνοντας από ίδιους πόρους και κάλεσε τον υπουργό να επιτρέψει στους Δήμους να διαχειριστούν τα του οίκου τους με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, αλλά και στην αποστολή τους. «Μόνο αυτοδιοικούμενη δεν είναι η Αυτοδιοίκηση, η οποία διαχρονικά αντιμετωπίζεται σαν ο φτωχός συγγενής», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι συμβασιούχοι στον Δήμο Αγίου Δημητρίου ανέρχονται σε 70 άτομα που είχαν προσληφθεί την περίοδο της πανδημίας, εκ των οποίων οι 34 δικαιώθηκαν στο Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης: Σύμβαση αορίστου χρόνου για 10 εργαζόμενους – Θετική δικαστική απόφαση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ