Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι Εθνικές… «κρύβουν» ή κρίνουν και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Γράφει ο Αριστείδης Δημητρίου, Δημοσιογραφος.

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, χωρίς την ανάπτυξη έντονης επικοινωνιακής πολιτικής, συνεχίζουν τον αγώνα τους προς τις εκλογές οι παρατάξεις και των Δήμων του Νότιου τομέα της Αθήνας.

Με τις βουλευτικές εκλογές που θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών να είναι κρίσιμες και να βρίσκονται στην τελική τους ευθεία, οι όποιες κινήσεις για την διεκδίκηση της διοίκησης των δήμων καλύπτονται από τον θόρυβο της έντονης προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Για τον λόγο αυτό και προκειμένου, δράσεις, κινήσεις και στρατηγικές να μην περάσουν απαρατήρητες, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και συνδυασμών περιορίζονται στην μόχλευση των καταστάσεων σχεδόν αθόρυβα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την περίοδο μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Άλλωστε, οι περισσότεροι από τους μετέχοντες στην εκλογική διαδικασία γνωρίζουν ότι, λόγω εγγύτητας των Βουλευτικών και Αυτοδιοικητικών εκλογών και της πόλωσης που έχει δημιουργηθεί, σε έναν βαθμό και τα αποτελέσματα για τον Ά και΄Β της αυτοδιοίκησης θα επηρεαστούν από αυτά των Εθνικών εκλογών.

Αν υποθέσουμε ότι κάποιοι μπορεί να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την επικρατούσα κατάσταση, αυτοί δεν θα ήταν άλλοι από τα στελέχη των σημερινών διοικήσεων των Δήμων.
Και ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, οι διεκδικητές δεν θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αναπτύξουν την προεκλογική τους καμπάνια, εφόσον με μία δεύτερη Κυριακή των Εθνικών εκλογών στα τέλη Ιουνίου, ή στις αρχές Ιουλίου, η πραγματική προεκλογική τους περίοδος είναι μικρότερη των τριών μηνών. Και μάλιστα, καλοκαιρινών, όπου μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων θα απολαμβάνει τις διακοπές του, και του Σεπτεμβρίου, όπου όλοι θα ασχολούνται με το άνοιγμα των σχολείων και τα έξοδα που το συνοδεύουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ