Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Εκδήλωση για «προοδευτικό μέτωπο στην Περιφέρεια Αττικής»

Τις βάσεις για «σύγκλιση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων σε κοινό ενωτικό ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Αττικής ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών», έθεσε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση με θέμα «Τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι πρέπει να γίνει», πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο «Άλσος» – Πεδίον του Άρεως την Κυριακή 2 Απριλίου, με πρωτοβουλία των περιφερειακών συμβούλων και πρ.  αντιπεριφερειαρχών Χρίστου Καραμάνου από την παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της Ρένας Δούρου και Δημήτρη Κατσικάρη από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΑΑ) του Γιάννη Σγουρού.

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας μίλησαν εκτενώς για τα 4 χρόνια της διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, που, όπως είπαν, «χαρακτηρίζεται από:

Απευθείας Αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων, που ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον και οδηγούν σε χρεωκοπία την Περιφέρεια Αττικής.

Συνειδητή λειτουργία με αλλοίωση συνειδήσεων, και συνδιοίκηση με αποστάτες, Χρυσαυγίτες και τον Τζήμερο.

Αντιδημοκρατικές πρακτικές με πλήρη υποβάθμιση και ευτελισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δημόσιες σχέσεις για το φαίνεσθαι και προσωπική προβολή, με αλόγιστες δαπάνες εκατομμυρίων, για αμφιβόλου ποιότητας εκδηλώσεις.

Απροκάλυπτη και προκλητική λειτουργία υπέρ των λίγων και ισχυρών, στο Φαληρικό Δέλτα, στην Κρωπία, στην Αίγινα, στην Κινέτα, σε όλη την Αττική και φυσικά στον ΕΣΔΝΑ.

Ασέβεια στους θεσμούς και τη λαϊκή ετυμηγορία με υφαρπαγή Αντισυνταγματικών νομοθετικών ρυθμίσεων, που οδήγησαν σε πλαστές πλειοψηφίες.

Εργαλειοποίηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με αποφάσεις και δράσεις που έπληξαν στην καρδιά τη νομιμότητα.

Πρωταθλητισμό στην αδιαφάνεια.

Οι Χρ. Καραμάνος και Δ. Κατσικάρης τόνισαν: «Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίστηκε από τον κ. Πατούλη ως λάφυρο και προσωπική ιδιοκτησία, οδηγώντας, μέσα από μια πρωτοφανή πορεία στον κατήφορο, σε χρεοκοπία και πλήρη εκφυλισμό της. Η σύγκλιση και συμπόρευση των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής μπροστά στη λαίλαπα Πατούλη, είναι πλέον χρέος και ευθύνη όλων μας.  Οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε στην πρωτοφανή αυτή κατρακύλα και να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία, που όμοιά της δεν υπήρξε στα χρονικά της αυτοδιοίκησης».

Και πρόσθεσαν: «Η πρωτοβουλία μας αυτή, είναι μια κίνηση ευθύνης και χρέους απέναντι σε όλους τους  πολίτες της Αττικής, όπου κι αν ανήκουν. Και αγκαλιάζεται ήδη από αυτούς, γιατί μας ενώνουν κοινές αγωνίες για πραγματικές λύσεις που θα αλλάξουν τις ζωές των παιδιών μας προς το καλύτερο. Η παράταξη Πατούλη που διέλυσε και διασύρει καθημερινά την Περιφέρεια Αττικής πρέπει να φύγει και θα φύγει με τη σύγκλιση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων σε ένα κοινό ενωτικό ψηφοδέλτιο. με ένα μακρόπνοο Σχέδιο για μια νέα Αττική, που αξίζει να ζούμε. Με τη Νίκη από τον Α΄ γύρο στις Περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023. Σήμερα έγινε η αρχή…».

Μετά τους δύο βασικούς ομιλητές, υπήρξε εκτενής διάλογος και δεκάδες παρεμβάσεις αυτοδιοικητικών και πολιτικών στελεχών, καθώς και εκπροσώπων φορέων.

Γ. Σγουρός: «Υγιής βάση σύγκλισης και συμπόρευσης»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Γιάννης Σγουρός, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Η εκδήλωση που έγινε για την Πρωτοβουλία  σύγκλισης των Δημοκρατικών και Προοδευτικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής, σηματοδοτεί την πορεία μας προς τις  κρίσιμες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Θέλω να  ευχαριστήσω τους διοργανωτές, φίλους, περιφερειακούς συμβούλους πρώην αντιπεριφερειάρχες  Χρήστο Καραμάνο και Δημήτρη Κατσικάρη, που εκπροσωπούν δυναμικά και με συμπληρωματικό τρόπο τις παρατάξεις ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ –  τα στελέχη των οποίων βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα που ήδη αρχίσαμε, καθώς και τη δημοσιογράφο Ηλέκτρα Βισκαδουράκη  που συντόνισε τη συζήτηση.

Επίσης, ευχαριστώ ιδιαιτέρως όσους παρευρέθηκαν, πρώην υπουργοί και βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Το θέμα  της εκδήλωσης αποτελεί την υγιή βάση για τη σύγκλιση και συμπόρευση των Προοδευτικών και Δημοκρατικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο στόχος είναι ήδη γνωστός: να απαλλαγεί η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με τον  μισό πληθυσμό της επικράτειας, από τον ανίερο συνεταιρισμό του αποτυχόντος Γ. Πατούλη. Η ήττα του στις  επερχόμενες εκλογές αποτελεί βάση εκκίνησης για αναγέννηση όχι μόνο της Περιφέρειας, αλλά και συνολικά της Αυτοδιοίκησης στη χώρα.

Επιτρέψτε  μου να προβλέψω και την αντίστοιχη ήττα κάποιων κινήσεων, που θέλουν να “αλλάξει ο Μανολιός, βάζοντας τα ρούχα αλλιώς” στην Περιφέρεια, με την υποστήριξη κομματικών και  επιχειρηματικών  συμφερόντων σε ετερόκλιτα σχήματα, χωρίς ταυτότητα και αυτοδιοικητική διαύγεια. Ασφαλώς οι  βουλευτικές εκλογές, για τις οποίες  η προεκλογική αναμέτρηση άρχισε ήδη, θα ορίσει τη συνολική πορεία της πατρίδας μας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο οι  αυτοδιοικητικές εκλογές που  θα ακολουθήσουν συνδέουν – και συντονίζουν – τη βούληση του ελληνικού λαού στο σύνολο του για καλύτερο μέλλον, με τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών για  ευημερία  με λύσεις στα προβλήματα που  έχουν συσσωρευτεί, σε εθνικό και  περιφερειακό επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Η κρισιμότητα  εκλογών  στην  Περιφέρεια Αττικής  τις συνδέει με τον κορμό της συλλογικής πολιτικής δράσης των δημοκρατικών δυνάμεων  στη χώρα. Η επιτυχής έκβαση κεντρικά και  περιφερειακά, είναι ο κοινός τόπος των δυνάμεων που συμμετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση. Με την παρουσία σας ενώνουμε την αγωνία μας για το μέλλον και υπογραμμίζομε την απόφασή μας να παλέψουμε για καλύτερες μέρες αυτοδιοίκησης στην  Αττική.

Έχουμε ήδη συγκλίνει στη διαπίστωση ότι η θητεία Πατούλη  βαίνει πως το τέλος της, αφού  μετέτρεψε την  Περιφέρεια σε έναν απερίγραπτο βάλτο διαφθοράς, ανικανότητας, αυθαιρεσίας, χοντροκομμένης αλαζονείας και μηδενικού αποτελέσματος για τους πολίτες.

Από τη διοικητική αυθαιρεσία και διαφθορά, μέχρι τις  ψευδεπίγραφες , βαρύγδουπες υποσχέσεις και την αδιάντροπη συνεργασία με τους  εκπροσώπους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αλλά και στη συνδρομή από θεσιθήρες αποστάτες. Αλλά για όλα αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά στην πορεία προς τις κάλπες. Παράλληλα με την ανάπτυξη του προγράμματός μας.

Χαιρετίζω την απόφαση  μας για κοινή δράση, εμπνευσμένο σχέδιο και νέες ιδέες που απηχούν την πολιτική βούληση  του  προοδευτικού χώρου στο σύνολό του για αλλαγή και νέα αρχή. Θέλουμε να δώσουμε στην Περιφέρεια Αττικής τη χαμένη αίγλη της, τον αναπτυξιακό δυναμισμό της, την αίσθηση ευθύνης απέναντι και στον τελευταίο κάτοικο  και να θεμελιώσουμε  το μέλλον  και τη συλλογική προοπτική της κοινωνίας της.

Να  ξαναγίνουμε αυτοδιοικητικοί  πρωταγωνιστές στη χρηστή διοίκηση και πρωτοπόροι στην  οικονομία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις υποδομές, την προστασία του περιβάλλοντος  και  τα δικαιώματα  όσων  και εργάζονται στη περιφέρεια.

Αποτελεί πεποίθησή μου,  ότι οι   προοδευτικές δυνάμεις της Περιφέρειας Αττικής  στις οποίες δεν υπάρχουν διαχωρισμοί  κομματικής προέλευσης, μπορούν να  κερδίσουν τις εκλογές από τη πρώτη  Κυριακή. Ενισχύοντας τον  Συνδυασμό μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, που ενισχύεται από στελέχη προερχόμενα από τη  «Δύναμη Ζωής» και άλλα αυτοδιοικητικά σχήματα. Είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της δεκαετίας στην Περιφέρεια Αττικής και  είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε με σκληρή δουλειά  ενότητα, πίστη στους δημοκρατικούς κανόνες  και εμπιστοσύνη τους πολίτες. Ψήφισε για τον τόπο σου και όχι για το κόμμα σου».

Οι παρευρισκόμενοι

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Χριστόφορος Βερναρδάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μπαλάφας, ενώ μήνυμα στήριξης απέστειλε και ο βουλευτής Γιώργος Τσίπρας.

Οι πρώην ηραμματείς του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι βουλευτές Μανόλης Χριστοδουλάκης και Στέφανος Ξεκαλάκης, καθώς και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Παύλος Χρηστίδης.

Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Λιάνης, Δημήτρης Αλαμπάνος, Λάζαρος Λωτίδης, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύη Καρακώστα, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Αριστεράς Τάσος Δαρσινός, ο Τάκης Κασκαμπάς, διευθυντής του γραφείου του Κώστα Λαλιώτη και ο γραμματέας Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Αλμπάνης.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγγέλικα Σαπουνά, επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης ΓΑΛΑΤΣΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, ο πρώην ΔΔήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός και ο πρώην δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ: Α΄ Αθήνας Τζένη Αρσένη, Νοτίου Τομέα Αθήνας Αγγελική Δουβή, Ανατολικής Αττικής Αγγελική Λεβέντη (πρ. περιφερειακή σύμβουλος), καθώς και το στέλεχος του κόμματος για τα δικαιώματα των ΑμεΑ Γιώργος Χρηστάκης.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Γιώργος Αποστολόπουλος Α΄ Αθήνας, Λεωνίδας Αθανασιάδης και Δημήτρης Διαμαντίδης Β΄ Πειραιά, Μανόλης Αϊβαλιώτης Βορείου Τομέα Αθήνας, Πολύδωρας Συρίγος Νοτίου Τομέα Αθήνας, Σωτήρης Ζώτος Ανατολικής Αττικής και, Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη Δυτικής Αττικής.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Τάκης Αβραμίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη Κανέλλος Τούντας, ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Μάνος Κρανίδης, η υποψήφια δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, ο γ.γ. του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου Μανόλης Αντωνάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ Δημήτρης Αγανίδης, η δημοτική σύμβουλος Νέας Σμύρνης με τη δημοτική παράταξη ΣΤΡΟΦΗ (μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.) Άννα Κωνσταντινίδου, η πρόεδρος του ΠΕΝ Καλλιθέας και πρώην περιφερειακή σύμβουλος Ηρώ Ζερβάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Μεγαρέων Γιάννης Πομώνης, η σύμβουλος 4ης Κοινότητας Δήμου Αθηναίων Αντιγόνη Ζαρογιάννη, ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Νοτίου Τομέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λεωνίδας Μύαρης, ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου Νίκος Μαγκανάρης, ο Ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας Τάκης Παντέλης, το μέλος του Δ.Σ. του «Μίλωνα» Νίκος Στεργίου.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ Ελένη Βασιλοπούλου, Βάσω Βερελή (μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.), Τάκης Χατζηπέρος, ενώ στήριξαν την πρωτοβουλία οι, Σπύρος Αγγέλης, Μάριος Αθανασίου (υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.), Γιώργος Αλεβιζόπουλος (υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.), Χρυσάνθη Αυλωνίτου, Νατάσσα Κατρανίδου (υποψήφια βουλεύτρια Νοτίου Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και μέλος Κ.Ε.), Στέλιος Κοροβέσης (αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου), Παναγιώτα Παππά (υποψήφια βουλευτής Δυτικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.), που είχαν πολιτικές υποχρεώσεις.

Από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδριάννα Αβραμίδου, Σπύρος Αδαμόπουλος (γ.γ. του Περιφερειακού Συμβουλίου), Νίκος Ανδρουλακάκης (υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Νότιο Τομέα Αθήνας), Βαγγέλης Αλμπάνης, Ελένη Λυμπέρη, Γιώργος Κατριβάνος, Σωτήρης Μεθενίτης,  Άννα Μεθυμάκη, Λεωνίδας Μίχας, ενώ στήριξε την πρωτοβουλία ο Μάκης Γιομπαζολιάς που είχε οικογενειακή υποχρέωση. Επίσης, παραβρέθηκε ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καράμπελας, ο πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών Γρηγόρης Φελώνης, οι πρώην αντιπεριφερειάρχες Λιλίκα Βασιλάκου και Βασίλης Κόκκαλης, οι πρώην Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Θάνος Καληώρας, Στέλιος Μαριδάκης και Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, οι πρώην αντινομάρχες Πειραιά και περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Τσιρίδης και Γιάννης Αξαρλής και η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας Σταυρούλα Αγγελίδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ελένη Αβραμοπούλου.

Διαβάστε επίσης: Γ. Σγουρός: Προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο στην Περιφέρεια Αττικής

Ειδήσεις από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ