Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 6 Απριλίου

Ο συνεργάτης μας Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 06/4/2023 στους κινηματογράφους.

Η εθελόντρια – La voluntaria

Η Μαρίσα Σόλα είναι μια 65χρονη συνταξιούχος γιατρός που επιθυμεί όσο τίποτα ν’ αποκτήσει εγγόνια, όμως για κάποιον λόγο κανένα από τα παιδιά της δεν προτίθεται να της δώσει αυτή τη χαρά. Έπειτα από μια έντονη συζήτηση σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι, η Μαρίσα αποφασίζει να αφήσει τα πάντα πίσω της και να ταξιδέψει στην Ελλάδα, σε μια προσφυγική δομή, πιστεύοντας πως θα συναντήσει παιδιά που χρειάζονται ανθρώπους σαν εκείνη. Ωστόσο, με την άφιξη της αντικρίζει μια πραγματικότητα που δεν φανταζόταν ποτέ και μπερδεύει τα όρια μεταξύ της αγάπης και της ανάγκης της για εγγόνια.

INFO

Είδος: Δράμα, 99΄

Χώρες:  Ισπανία, Ελλάδα, 2022

Σκηνοθεσία: Νέλι Ρεγκουέρα

Παίζουν: Κάρμεν Μάτσι, Ιτσάσο Αράνα, Ντέλια Μπρουφάου

Διανομή: Weird Wave

 

Flux Gourmet

Το Flux Gourmet διαδραματίζεται σε ένα ινστιτούτο αφιερωμένο στη μαγειρική και διατροφική απόδοση, όπου μια ομάδα ανθρώπων βρίσκεται μπλεγμένη σε αγώνες εξουσίας, καλλιτεχνικές βεντέτες και γαστρεντερικές διαταραχές. Κυρίως τις τελευταίες που απασχολούν περισσότερο το δικό μας Μάκη Παπαδημητρίου, που έχει και τον πιο άχαρο ρόλο σ’ αυτό το φιλμ αν και είναι αρκετά καλός. Υποδύεται τον Στόουν, έναν ήρεμο δημοσιογράφο, που βασανίζεται από γαστρεντερολογικά προβλήματα ο οποίος έχει προσληφθεί από το Sonic Catering Institute, που είναι αφιερωμένο στην εξαγωγή… ήχων από διάφορα τρόφιμα και συζεί με τους ανθρώπους του ινστιτούτου καταγράφοντας τα πάντα, από τις προσωπικές τους στιγμές μέχρι τις παραστάσεις τους, που όταν δεν αμπελοφιλοσοφούν περί… πατριαρχίας στη μαγειρική είναι σοκαριστικές.

INFO

Είδος: Κομεντί, Φρίκης, 111΄

Χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία, ΗΠΑ, 2022

Σκηνοθεσία: Πίτερ Στρίκλαντ

Παίζουν: Έισα Μπάτερφιλντ, Γκουέντολιν Κρίστι, Μάκης Παπαδημητρίου, Αριάν Λαμπέντ, Φάτμα Μοχάμεντ

Διανομή: Cinobo

 

Η γυναίκα του Τσαϊκόφσκι – Zhena Chaikovskogo

Η Αντονίνα Μιλιούκοβα είναι μία όμορφη και δροσερή κοπέλα, μέλος της ρωσικής αριστοκρατίας του 19ου αιώνα, που θα μπορούσε να έχει όποιον θέλει. Όμως αποκτά μια εμμονή με τον ήδη περιζήτητο συνθέτη Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, τον οποίο ερωτεύεται τρελά με το που ακούει τη μουσική του. Ο μοναδικός της σκοπός στο εξής είναι να τον παντρευτεί και να τον στηρίζει δια βίου με όλες της τις δυνάμεις στο θεάρεστο -από την πλευρά της- έργο του. Ο μόνος λόγος που ο συνθέτης δέχεται τελικά αυτή την ένωση, είναι για να βάλει ένα τέλος στις φήμες για την ομοφυλοφιλία του. Δίχως ίχνος αγάπης, κατηγορώντας την για τις κακοτυχίες του, οι προσπάθειες του Τσαϊκόφσκι να τη ξεφορτωθεί γίνονται όλο και πιο βίαιες. Κυριευμένη από τα συναισθήματά της όμως για αυτόν, η Αντονίνα υπομένει και κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να μείνει μαζί του. Η ταπείνωση, ο εξευτελισμός και η απόρριψη την οδηγούν σταδιακά στην παράνοια.

INFO

Είδος: Δράμα, Βιογραφική, 143΄

Χώρες: Ρωσία, Γαλλία, Ελβετία, 2022

Σκηνοθεσία: Κιρίλ Σερεμπρένικοφ

Παίζουν: Αλιόνα Μιχαϊλόβα, Οντίν Λουντ Μπιρόν

Διανομή: Weird Wave

 

Air. Κυνηγώντας ένα θρύλο – Air

Η ταινία αποκαλύπτει την εκπληκτική συνεργασία του -τότε πρωτάρη- μπασκετμπολίστα Μάικλ Τζόρνταν με το νεοσύστατο τμήμα μπάσκετ της Nike. Η συνεργασία αυτή άλλαξε τα δεδομένα παγκοσμίως και το brand «Air Jordan» έφερε την επανάσταση στον κόσμο του αθλητισμού, αλλά και στη σύγχρονη κουλτούρα. Στην ταινία παρακολουθούμε μια αντισυμβατική, παράτολμη ομάδα που η συνέχεια της κρέμεται από μια κλωστή· μια μητέρα ασυμβίβαστη, που έχει αντιληφθεί το τεραστίων διαστάσεων ταλέντο του γιου της· και τον άνθρωπο-φαινόμενο του μπάσκετ, αυτόν που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο κορυφαίος παίχτης όλων των εποχών.

INFO

Είδος: Δράμα, 112΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Μπεν Άφλεκ

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Τζέισον Μπέιτμαν, Κρις Μεσίνα, Μάθιου Μαχερ, Κρις Τάκερ, Βαϊόλα Ντέιβις

Διανομή: Tanweer (από 5/4/2023)

 

Γλυκιά καταστροφή – Beautiful disaster

Η Άμπι δεν πίνει, δεν βρίζει και ντύνεται πολύ συντηρητικά. Προσπαθεί να ξεχάσει το σκοτεινό παρελθόν της, αλλά όταν πάει στο κολέγιο τα πράγματα ανατρέπονται όταν γνωρίσει τον Τράβις ένα γοητευτικό αλλά επικίνδυνο αγόρι. O Τράβις την παγιδεύει μ’ ένα στοίχημα: αν χάσει σε αγώνα πυγμαχίας, τότε ο ίδιος θα απέχει από το σεξ για έναν μήνα, ενώ αν χάσει, θα πρέπει αυτή να μείνει στο διαμέρισμά του για έναν μήνα.

INFO

Είδος: Αισθηματική, Δράμα, 105΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Ρόζερ Καμπλ

Παίζουν: Ντίλαν Σπράους, Βιρτζίνια Γκάρντνερ, Ρομπ Έστες

Διανομή: Spentzos Film

 

Ο άντρας στο υπόγειο – L’ homme de la cave

Ο Σιμόν και η Ελέν αποφασίζουν να πουλήσουν ένα  υπόγειο στο κτίριο που μένουν. Ένας άντρας – με ταραγμένο παρελθόν- το αγοράζει και εγκαθίσταται χωρίς να ενημερώσει. Σιγά-σιγά, η παρουσία του θα αναστατώσει τη ζωή του ζευγαριού.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Δράμα, 114΄

Χώρα: Γαλλία, 2021

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λε Γκε

Παίζουν: Φρανσουά Κλουζέ, Μπερενίς Μπεζό, Ζερεμί Ρενιέ

Διανομή: Tanweer – Filmtrade

 

Ο εξορκιστής του Βατικανού – The Pope’s Exorcist

Βασισμένη στα αρχεία του Πατρός Γκαμπριέλε Αμόρθ, αρχιεξορκιστή του Βατικανού η ταινία ακολουθεί τον πατέρα Αμόρθ στην έρευνά του για τον τρομακτικό δαιμονισμό ενός αγοριού, η οποία καταλήγει στην αποκάλυψη μιας συνωμοσίας που το Βατικανό για αιώνες προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποκρύψει

INFO

Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, 103΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Τζούλιους Έιβερι

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Ντάνιελ Ζοβάτο, Άλεξ Εσόε, Φράνκο Νέρο

Διανομή: Feelgood

 

Super Mario Bros: Η ταινία – Super Mario Bros: The movie

Ένας υδραυλικός από το Μπρούκλιν ονόματι Μάριο ταξιδεύει στο Βασίλειο των Μανιταριών με μια πριγκίπισσα που ονομάζεται Πιτς και ένα ανθρωπόμορφο μανιτάρι που ονομάζεται Τοντ για να βρει τον αδερφό του Λουίτζι και να σώσει τον κόσμο από έναν αδίστακτο Κόοπα που αναπνέει τη φωτιά που ονομάζεται Μπάουζερ.

INFO

Είδος: Animation, Οικογενειακή, Περιπέτεια, 92΄

Χώρες: ΗΠΑ, Ιαπωνία, 2023

Σκηνοθεσία: Aaron Horvath και Michael Jelenic

Ακούγονται: Chris Pratt , Anya Taylor-Joy, Charlie Day , Jack Black , Keegan-Michael Key , Seth Rogen , Fred Armisen , Kevin Michael Richardson , Sebastian Maniscalco

Διανομή: Tanweer

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ