Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κουγιουμτζής και Θεοδωράκης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία»

Μια συγκινητική συναυλία, με έργα των δυο μεγάλων Ελλήνων συνθετών, του Σταύρου Κουγιουμτζή και του Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 8μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία», Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα (παραπλεύρως Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης).

Στο πιάνο θα είναι η επί πολλά χρόνια συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, Τατιάνα Παπαγεωργίου. Μαζί της, ο σπουδαίος ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης.

Τη συναυλία πλαισιώνουν οι Δημήτρης Παπαγγελίδης (κιθαρίστας του Μίκη Θεοδωράκη με περισσότερα από 40 χρόνια στο ενεργητικό του, συμμετέχει σε όλες τις ηχογραφήσεις του Μίκη Θεοδωράκη από το 1976 «Της Εξορίας…», (Μίκης Θεοδωράκης, Βασ. Παπακωνσταντίνου) και είναι γνωστός για τις αριστουργηματικές αποδόσεις του στην κιθάρα), Τεό Λαζάρου (κοντραμπάσο στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, πολλά χρόνια συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, ο μπασίστας στα ιστορικά βίντεο στο Σύνταγμα, δωρικός και αριστουργηματικός) και Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι που έχει ερμηνεύσει πολλές φορές Μ. Θεοδωράκη και είναι γνωστός και για τη συνεργασία του με τον Δημ. Μητροπάνο).

Μερικά από τα έργα που έχουν επιλεγεί να παρουσιαστούν είναι:

– «Τώρα που θα φύγεις πάρε μαζί σου και τον Χριστό», «Ο Ουρανός Φεύγει Βαρύς», «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», «Στα Χρόνια της Υπομονής», «Τα πρώτα λόγια του Χριστού», «Τα πρώτα λόγια του Χριστού», «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», «Που ‘ναι τα χρόνια», του Σταύρου Κουγιουμτζή.

– «Κράτησα τη Ζωή μου», «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ», «Ένα δειλινό» από το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού, «Ανοίγω το στόμα» ( Άξιον Εστί)», «Μάνα μου και Παναγιά», «Απρίλη μου», «Της δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ», «Βραδιάζει», «Σαββατόβραδο», «Παράπονο», «Δραπετσώνα», «Σαββατόβραδο», «Μερα Μαγιού», «Η Ζωή εν τάφω», «Αι γενναίε Πάσαι (Ω γλυκύ μου έαρ ), «Της δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ», του Μίκη Θεοδωράκη.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης: Με 4 ξεχωριστές εκδηλώσεις υποδέχεται το Πάσχα ο Δήμος

Ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ