Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόπηκε το ρεύμα σε σχολεία λόγω απλήρωτων λογαριασμών

Σε τρία σχολεία κόπηκε το ρεύμα τις τελευταίες ημέρες, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, το ρεύμα κόπηκε για μία ώρα στις 5 Απριλίου στο 3ο και στο 13ο δημοτικό σχολείο, και στις 6 Απριλίου για δυόμισι ώρες στο 5ο νηπιαγωγείο.

Ο Σύλλογος ζητεί, μεταξύ άλλων, να συγκληθεί άμεσα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή του:

«Μια νέα… “κανονικότητα” στον Δήμο Νέας Σμύρνης;

Ο Δήμος δεν πληρώνει τη ΔΕΗ και…η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στα σχολεία!

Τις τελευταίες μέρες, οι «υπεύθυνοι» Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης τα κατάφεραν και πάλι να αναστατώσουν τη σχολική κοινότητα.

Στις 5/4, κόπηκε για μία ώρα το ρεύμα στο σχολικό συγκρότημα του 3ου-13ου Δημοτικού Σχολείου. Δεν ήταν βλάβη, ήταν απλήρωτος λογαριασμός.

Στις 6/4, κόπηκε για δυόμισι ώρες το ρεύμα στο 5ο Νηπιαγωγείο. Δεν ήταν βλάβη, ήταν απλήρωτος λογαριασμός. Και επειδή το τηλέφωνο δεν λειτουργεί όταν πέφτει το ρεύμα, το σχολείο έμεινε χωρίς τηλέφωνο.

Ανεπαρκέστατες ήταν οι εξηγήσεις της κ. Προέδρου της ΕΣΕΠΕ και του Αντιδημάρχου Παιδείας.

Εμείς απλά ρωτάμε: θα λειτουργήσει κάτι σωστά σε αυτό το Δήμο; Γιατί τέτοια αδιαφορία για τα σχολεία, απλά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Οι “υπεύθυνοι” του Δήμου ας το καταλάβουν. Ανοχή τέλος!

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να δημοσιοποιούν και να καταγγέλλουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα αμέλειας του Δήμου που αφορά την ασφάλεια των παιδιών, όπως πχ η διακοπή ρεύματος που αφήνει τα σχολεία χωρίς δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων και να βάλει επιτέλους ένα φρένο στην ανευθυνότητα των “υπεύθυνων” παιδείας.

Ζητάμε να τεθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συγκληθεί άμεσα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας».

Διαβάστε επίσης: Δύο ανήλικες αποπειράθηκαν να φύγουν από δομή της Νέας Σμύρνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ