Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Συνάντηση για τις διαβάσεις του Προαστιακού

Στην επιφάνεια τα προβλήματα ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου του Προαστιακού έφερε για μία ακόμη φορά με τον πιο τραγικό τρόπο ο σοβαρός τραυματισμός ενός 16χρονου, το βράδυ της Παρασκευής στον Ταύρο.

Με σκοπό να υπάρχει συνεχής ενημέρωση, καθώς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των δρομολογίων και την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων από τις διαβάσεις, ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας και Υποδομών – Μεταφορών και τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ανδρέας Ευθυμίου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, Μανώλη Αντωνάκο, μετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με πρωτοβουλία Γιώργου Γεραπετρίτη, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα και των δημάρχων Αχαρνών και Διονύσου.

Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκε εκτενώς το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και των διερχόμενων οχημάτων στις γραμμές του Προαστιακού σε Δήμους της Αττικής, καθώς και η λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή τους. Ο υπουργός ζήτησε τις προτάσεις των δημάρχων για τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και οι οποίες αφορούν την ασφάλεια, τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του προαστιακού.

 

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις που αφορούν κυρίως την ασφάλεια των διαβάσεων του προαστιακού στον Ταύρο, την απομάκρυνση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων και την αντικατάστασή τους με καλαίσθητα υαλοπετάσματα, το φωτισμό των διαβάσεων και τον εκσυγχρονισμό τους. Αναφέρθηκε, επίσης, στην πάγια και διαχρονική θέση της δημοτικής Αρχής και συνολικά του δημοτικού Συμβουλίου για την υπογειοποίηση των γραμμών του προαστιακού στον Ταύρο.

Από όλους συμφωνήθηκε ότι μετά το Πάσχα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση, αφού μελετήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί τις προτάσεις των Δήμων, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω εργασίες που πρέπει να γίνουν στην περιοχή του προαστιακού σε κάθε περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου 16χρονου ο Δήμος

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ