Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία γονέων ΑμεΑ το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου πραγματοποιούν, σήμερα, Δευτέρα 10 Απριλίου, στις 3μμ, γονείς παιδιών με αναπηρία. Αφορμή για τη διοργάνωση της κινητοποίησης στάθηκε η υποχώρηση τμήματος της ψευδοροφής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης, μετά από βροχόπτωση.

«Τα παιδιά μας σε κίνδυνο», γράφουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και της
Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

«Αλήθεια αν αυτό γινόταν σε ώρα λειτουργίας του σχολείου τι θα γινόταν;, διερωτώνται, και συνεχίζουν: «Εσείς της κυβέρνησης και των δήμων που μετράτε ευρώ το ευρώ όταν είναι να δώσετε για τα σχολεία, για τις σχολικές επιτροπές και είστε γαλαντόμοι όταν είναι να χαρίσετε εκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εργολάβους, είστε επικίνδυνοι!».

Οι εκπρόσωποι των σωματείων επιρρίπτουν ευθύνες προσωπικά και στην δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, θεωρώντας «προκλητικό να περιδιαβαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο μαζί με τον κύριο Ανδρουλάκη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να πουλήσουν ευαισθησία όταν το συγκεκριμένο σχολείο είναι υπεράριθμο γιατί δεν υπάρχουν άλλα ειδικά σχολεία και δεν είχε λάβει τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε». Επίσης, καταγγέλλουν ότι «σε ειδικό σχολείο της περιοχής υπήρξε θάνατος παιδιού με αυτισμό εν ώρα λειτουργίας που “θάφτηκε” σα γεγονός μαζί με το παιδί λες και ήταν το πιο φυσιολογικό».

Οι γονείς ζητούν:

• Να καταλογιστούν οι ευθύνες, να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές με όρους πραγματικής ασφάλειας για τα παιδιά και τους εργαζόμενους.
• Να ελεγχθούν όλα τα ειδικά σχολεία αν πληρούν τους όρους ασφάλειας και αντισεισμικής προστασίας.
• Να γίνουν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις, να αντικατασταθούν τα επικίνδυνα ειδικά σχολεία με νέα σύγχρονα και ασφαλή.
• Με βάση ότι τα ειδικά σχολεία είναι υπεράριθμα, και την ειδική σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού (παιδιά σε αμαξίδια, νοητική στέρηση κλπ), να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, εκπαίδευση και επάρκεια προσωπικού για να μπορεί να αντιμετωπιστεί μια πυρκαγιά, πλημμύρα ή ένας σεισμός.

Αντιπροσωπεία του Ενιαίου Συλλόγου και της ΣΕΑΑΝ θα παραβρεθεί το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου, ενώ προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 4μμ, την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας για τα επικίνδυνα ειδικά σχολεία.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στο Δ.Σ. για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Διεκόπη η συνεδρίαση

Ειδήσεις από τον Άγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ