Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Δωρεάν τσιπάκια για τους σκύλους της πόλης

Δωρεάν τοποθέτηση microchip στους σκύλους κατοίκων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, με σκοπό την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας από όλους.

Το τσιπάκι προσφέρει στον ιδιοκτήτη του σκύλου να τον εντοπίσει εύκολα σε περίπτωση που το κατοικίδιο φύγει και χαθεί.

Πρόκειται για μια λύση εύκολη, ασφαλής και απολύτως ανώδυνη για τον σκύλο. Το microchip είναι συμβατό με τον ζωντανό ιστό του σκύλου και πολύ μικρό σε μέγεθος (όσο ένας κόκκος ρυζιού). Η τοποθέτηση γίνεται με ειδική σύριγγα κοντά στον ώμο του σκύλου, χωρίς να χρειαστεί να γίνει αναισθησία, διαρκεί πολύ λίγο και ο πόνος που νιώθει ο σκύλος είναι ίδιος με αυτόν του εμβολίου. Κάθε microchip έχει τον δικό του κωδικό, που ανήκει σε έναν συγκεκριμένο σκύλο. Δεν εκπέμπει σήμα και δεν μπορεί να εντοπιστεί από GPS, καθώς η τεχνολογία του είναι παθητική. Η διαδικασία τοποθέτησης είναι υποχρεωτική για όλους τους σκύλους και αποτελεί υποχρέωση κάθε εκτροφέα ή καταφυγίου αδέσποτων σκύλων να παραδίδουν στους νέους ιδιοκτήτες τα σκυλιά με microchip και με τα απαραίτητα χαρτιά τους.

Ο Δήμος Γλυφάδας και προσωπικά ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος γύρω από τα θέματα που αφορούν τα ζώα και η μέριμνα είναι καθημερινή και ουσιαστική.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Πρασίνου και προστασίας αδέσποτων ζώων Μαίρη Μηλιαρέση που εργάζεται εντατικά πάνω σε αυτά τα θέματα, επισημαίνει: «Σύντομα θα ξεκινήσουμε την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς. Όπως καταλαβαίνετε, η χρησιμότητα του microchip στον σκύλο μας είναι τεράστια».

Διαβάστε επίσης: Πασχαλινό Μπαζάρ του Σ.Π.Α.Ζ. στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ