Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Ξεκίνησε το πρόγραμμα διαχείρισης κουνουπιών

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης των κουνουπιών, ξεκίνησαν οι εφαρμογές, σε χώρους που έχει την ευθύνη ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης. Τα σημεία στα οποία γίνονται επεμβάσεις είναι τα φρεάτια οδών και οι περιοχές κοινόχρηστων και ελεύθερων χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου, δηλαδή οικογενειακά πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες αλσύλλια όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και σημεία με στάσιμα νερά.

Το πρόγραμμα του Δήμου είναι εναρμονισμένο με το έργο Διαχείρισης Κουνουπιών της Περιφέρειας καθώς και υπό την επιστημονική υποστήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου (Ελληνικό, και Αργυρούπολη) και επαναλαμβάνονται κάθε 15 ημέρες, από πιστοποιημένους επαγγελματίες. Στηρίζεται πρωτίστως στην προνυμφοκτονία με στοχευμένες δράσεις και εφαρμογές υψηλής αποτελεσματικότητας, αλλά ήπιας περιβαλλοντικής παρέμβασης, καθώς και στην εφαρμογή μέτρων διαχείρισης του περιβάλλοντος για τον περιορισμό των εστιών ανάπτυξης των κουνουπιών.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Περιφέρεια και τους Δήμους που μεριμνούν ανελλιπώς για την εφαρμογή προγραμμάτων διαχείρισης των κουνουπιών, για την επιτυχία της όλης προσπάθειας χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών, με την αποφυγή παρατεταμένης παραμονής νερού σε ιδιωτικούς χώρους, έστω και πολύ μικρής έκτασης (π.χ. μικρά δοχεία).

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πολλά από τα κουνούπια που μας ταλαιπωρούν έχουν μεγαλώσει στη δική μας αυλή, στον κήπο ή τη βεράντα μας. Για να μειώσουμε τον αριθμό τους θα πρέπει να γνωρίζουμε τα σημεία όπου μπορούν να γεννούν τα αυγά τους και μεγαλώνει η προνύμφη τους.

Ο Δήμος καλεί όσους πολίτες έχουν εντοπίσει στάσιμα νερά σε δημόσιους χώρους, ή για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα διαχείρισης των κουνουπιών να επικοινωνούν με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Συνοχής, στον τηλεφωνικό αριθμό 2132026090 ή να αποστέλλουν μήνυμα στο prolipsi@elliniko-argyroupoli.gr.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΕΣΤΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Διαβάστε επίσης: Lamda Development: Επιχείρηση μεταφύτευσης 3.000 δέντρων στο Ελληνικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ