Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Πρωτοβουλίες – ασπίδα στο φασισμό. Συνάντηση Βοσκόπουλου – Αμοιρίδη

Την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών απέναντι στην τρομακτική επάνοδο του φασισμού στην Ευρώπη, εξέφρασαν σε συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννης Αμοιρίδης.

Ο κ. Αμοιρίδης χαιρέτισε την κίνηση του δημάρχου Καισαριανής να δημιουργήσει ένα Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων κατά του Φασισμού, καθώς η νομοθεσία από μόνη της δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει κοινωνικά φαινόμενα τέτοιου μεγέθους και έκτασης.

«Η καλύτερη απάντηση στη σημερινή συγκυρία και την άνοδο του φασισμού», σχολίασε ο κ. Αμοιρίδης, «είναι η δράση, η ανάληψη πρωτοβουλιών και η εμπλοκή της κοινωνίας, προκειμένου να παραμείνει η μνήμη της φρικαλεότητας του φασισμού ένα διαρκές παράδειγμα προς αποφυγή».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «η ταυτότητα της πόλης της Καισαριανής, τα εμβληματικά της μνημεία όπως το Σκοπευτήριο και πρωτοβουλίες όπως το Δίκτυο Πόλεων κατά του Φασισμού στην Ευρώπη είναι η αληθινή απάντηση στο φασισμό».

«Ατενίζοντας το παρελθόν, κερδίζουμε το αύριο», πρόσθεσε ο Γιάννης Αμοιρίδης, σχολιάζοντας πως «παρόμοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη σημασία της ιστορικής γνώσης και μνήμης, καθώς και της πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς ενός τόπου».

Διαβάστε επίσης: Καισαριανή: Η πρώτη πόλη της Αττικής που απέκτησε μονοπάτι με το όνομά της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ