Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες και παιδιά

Ένα πλήρες πρόγραμμα προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, καθώς και ενημέρωσης για την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου, θέτει σε εφαρμογή και πραγματοποιεί ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία, που εντάσσονται στο προγράμματα πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης.

Στόχος της δράσης, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας αποτελεί το Πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης», είναι η πρώιμη ανίχνευση νοσημάτων υψηλού κινδύνου για τον γενικό πληθυσμό.

Οι προληπτικοί έλεγχοι, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αποτελούν βασική προτεραιότητα για την δημοτική Αρχή της πόλης που θέλει να συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή πληροφόρηση των συμπολιτών μας, για τα δωρεάν προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, στο Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου (ΕΠΠΕ), συμπεριλαμβάνεται η διενέργεια Ψηφιακής Μαστογραφίας και μόνο σε περίπτωση ευρήματος ή ανάγκης περαιτέρω διερεύνησης, διενέργεια Υπερηχογραφήματος και κλινική εξέταση.

Οι εξετάσεις αφορούν σε γυναίκες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 50 έως 69 ετών και δεν έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού εντός των τελευταίων πέντε ετών.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του έργου «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης», προσφέρεται δωρεάν σε παιδιά από 6 ως 12 ετών προληπτική οδοντιατρική φροντίδα μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης dentist pass.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στον παιδικό πληθυσμό, ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για την ορθή φροντίδα της στοματικής τους υγείας, δεδομένου πως σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πρώτα χρόνια καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν ως ενήλικοι αργότερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα πραγματοποιείται:
Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
Φθορίωση δοντιών
Καθαρισμός
Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.

Διαβάστε επίσης: Πασχαλινές προσφορές αγάπης για τα παιδιά ευάλωτων οικογενειών

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ