Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 27 Απριλίου

Ο Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 27/4/2023 στους κινηματογράφους.

============================

Ευλογία – Benediction

Βιογραφικό δράμα, για τη ζωή και την ποίηση του κορυφαίου Άγγλου πολεμικού ποιητή Ζίγκφριντ Σασούν (1886-1967) που επέζησε από τη φρίκη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και βραβεύτηκε για την ανδρεία του, αλλά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση όταν έληξε η θητεία του.

Ο Ζίγκφριντ Σασούν του Τέρενς Ντέιβις, είναι μια σύνθετη προσωπικότητα, την οποία λάτρεψαν η αριστοκρατία και η αφρόκρεμα του λογοτεχνικού και θεατρικού κόσμου Λονδίνου, μέχρις ότου ξεκίνησε να συνάπτει σχέσεις με διάφορους άνδρες καθώς προσπαθούσε να συμβιβαστεί με την ομοφυλοφιλία του. Εντούτοις, σε δεύτερο επίπεδο βλέπουμε έναν ανήσυχο άνθρωπο σ’ έναν διαλυμένο κόσμο. Έναν άνθρωπο βαθιά φιλειρηνιστή. Έναν χαρακτήρα ο οποίος στο στρατό χαρακτηρίστηκε ότι έπασχε από «νευρικό κλονισμό» και εισήχθη σε ειδικό ίδρυμα.

Οι Τζακ Λόουντεν και Πίτερ Καπάλντι που υποδύονται τον Σασούν σε νεαρή και μεγάλη ηλικία αντίστοιχα, κρατούν το ενδιαφέρον με την ερμηνεία τους.

INFO

Είδος: Δράμα, Βιογραφικό, 137΄

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο, 2021

Σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις

Παίζουν: Τζακ Λόουντεν, Πίτερ Καπάλντι, Σάιμον Ράσελ Μπίελ, Τζέρεμι Ιρβιν, Κάλαμ Λιντς

Διανομή: Neo Films

============================

Ο Μπο φοβάται – Beau is afraid

Ο φοβιτσιάρης Μπο Γουάσερμαν (Χοακίν Φοίνιξ) ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο, όπου κάθε στιγμή είναι ένας εφιάλτης. Επιρρεπής στις κρίσεις πανικού και την παράνοια, επισκέπτεται τον ψυχολόγο του (Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον), που τον προετοιμάζει για την επικείμενη επίσκεψη στη μητέρα του (Πάτι ΛουΠον). Όμως, την παραμονή της αναχώρησης του Μπο επέρχεται το χάος και η ζωή του εκτροχιάζεται σε μία σουρεαλιστική καινούρια διάσταση. Μην μπορώντας να φτάσει στον προορισμό του και με τον κόσμο να έχει αποτρελαθεί, ο Μπο ταξιδεύει σε δρόμους που δεν είναι καταγεγραμμένοι σε κανένα χάρτη και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη ζωή του και τα ψέματα που έχει πει στους κοντινούς του ανθρώπους.

INFO

Είδος: Δραμεντί, Τρόμου, 179΄

Χώρες: Καναδάς, Φιλανδία, ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Άρι Άστερ

Παίζουν: Χοακίν Φοίνιξ, Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον, Πάτι ΛουΠον, Ρίτσαρντ Κάιντ, Έιμι Ράιαν, Πάρκερ Πόσεϊ, Νάθαν Λέιν, Ζόε Λίστερ-Τζόουνς

Διανομή: Tanweer

============================

Λουνάνα, Ένα Γιακ μες στην τάξη – Lunana: A Yak in the classroom

Πιστός στο όνειρό του να μεταναστεύσει στην Αυστραλία για να ακολουθήσει μια καριέρα στο τραγούδι, ένας νεαρός αστός από το Μπουτάν, αποφασίζει να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του ως δάσκαλος στο Θίμφου. Έχοντας ακόμα ένα έτος για να ολοκληρώσει το υποχρεωτικό πενταετές κρατικό συμβόλαιο του ως δάσκαλος, βλέπει τον κόσμο του να ανατρέπεται όταν, ως επίπληξη των ανωτέρων του, παίρνει μετάθεση στη Λουνάνα, ένα απομακρυσμένο, απομονωμένο χωριό των παγετώνων στα Ιμαλάια, για να συνεχίσει τη θητεία του. Το Μπουτάν βρίσκεται στη Νότιο Ασία και συνορεύει με την Κίνα, το Θιβέτ και την Ινδία. Με μόλις 770.000 κατοίκους, μοιάζει να είναι ένας επίγειος παράδεισος, όχι μόνο λόγω του εντυπωσιακού πλούτου της χλωρίδας και της πανίδας ή των τοπίων που κόβουν την ανάσα, αλλά γιατί είναι μια χώρα η κυβέρνηση της οποίας ενδιαφέρεται για την ευτυχία των κατοίκων της.

Ο Πάου Τσόινινγκ Ντόρχι στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο μας χαρίζει ένα διαπεραστικό δράμα, που ψέγει εμμέσως τα δυτικά ήθη αναδεικνύοντας τις δεινοπάθειες, αλλά παράλληλα και την ομορφιά του τρίτου κόσμου.

INFO

Είδος: Δράμα, 110΄

Χώρα: Μπουτάν, 2021

Σκηνοθεσία: Πάου Τσόινινγκ Ντόρχι

Παίζουν: Σέραμπ Ντόρχι, Ουγκέν Νόρμπου Λχέντουπ, Κέλντεν Λάμο Γκουρούνγκ, Κουνζαγκ Γουαγκντι

Διαομή: Νεανικό Πλάνο

============================

Στα ίχνη του δολοφόνου -To catch a killer

Βαλτιμόρη. Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Η Ελεανόρ Φάλκο (Σάλιν Γουίντλι) είναι μια νεαρή και ταλαντούχα, αλλά προβληματική αστυνομικός του αστυνομικού τμήματος της Βαλτιμόρης που παλεύει με τους δαίμονες του παρελθόντος της, όταν στρατολογείται από τον επικεφαλής ερευνητή του FBI (Μπεν Μέντελσον), για να βοηθήσει στο προφίλ και στον εντοπισμό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Καθώς η αστυνομία και το FBI εξαπολύουν ένα πανεθνικό ανθρωποκυνηγητό, εκπλήσσονται σε κάθε βήμα τους από την άνευ προηγουμένου συμπεριφορά του δολοφόνου. Δεδομένης της βασανισμένης ψυχής της, η Ελεανόρ ίσως να είναι το μόνο άτομο που μπορεί να καταλάβει το μυαλό του επιτιθέμενου και να τον φέρει στη δικαιοσύνη.

INFO

Είδος: Αστυνομικό, Θρίλερ, Δράσης, 119΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Ντάμιαν Σζίφρον

Παίζουν: Σάλιν Γουίντλι, Μπεν Μέντελσον, Ραλφ Άινεσον

Διανομή: Spentzos Film

============================

Διορθώσεις

Η ταινία διεισδύει στον μικρόκοσμο και στην καθημερινότητα των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την ίδια στιγμή, συνιστά το πορτρέτο των ανθρώπων που ζωντανεύουν και πραγματώνουν το έργο αυτού του συνόλου: αποτυπώνει την επίμονη και συντονισμένη συνεργασία μεταξύ χορογράφων, χορευτών, σκηνογράφων και τεχνικών. Οι πρόβες, οι επαναλήψεις, οι διορθώσεις, το σώμα, η ίδια η δημιουργική διαδικασία της χορογραφίας βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο και αντανακλώνται στο φιλμ μέσα από μια ανθρωπολογική μέθοδο.

INFO

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Χορευτικό, 134΄

Χώρα: Ελλάδα, 2021

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Σκριβάνος

Διανομή: Danaos Films

============================

Κάτσε στ’ αβγά σου – Little eggs

Ο Τοτό και οι φίλοι του πρέπει να σώσουν τα αυγόπαιδα του αφού τα μεταφέρουν για μια εκδήλωση γκουρμέ φαγητού στην Αφρική.

INFO

Είδος: Animation, Περιπέτεια, Μεταγλωττισμένο, 88΄

Χώρα: Μεξικό, 2021

Σκηνοθεσία: Γκάμπριελ και Ροντόλφο Ρίβα-Παλάθιο-Αλατρίστε

Διανομή: Tanweer

============================

Demon Sleyer: Mugen train

Αφού δολοφονήθηκε άγρια η οικογένειά του και η αδερφή του μετατράπηκε σε δαίμονα, ο Τανχίρο Καμάντο ξεκινά το ταξίδι του ως δολοφόνος-εκδικητής και μαζί με τους συντρόφους του ξεκινούν μια νέα αποστολή στο Mugen Train, σε τροχιά απόγνωσης.

INFO

Είδος: Animation, Περιπέτεια, 117΄

Χώρα: Ιαπωνία, 2020

Σκηνοθεσία: Χαρούο Σοτοζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ