Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Μικροί και μεγάλοι υποδέχονται τον Μάη στον Βοτανικό Κήπο

Η Πρωτομαγιά είναι προ των πυλών και αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τους πολίτες και όλα τα παιδιά της πόλης να περάσουν μια λουλουδένια μέρα στο Βοτανικό Κήπο.

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, από ώρα 17:30 έως 21:00, λίγες μόλις στιγμές πριν από τη Δευτέρα 1η Μαΐου, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο Βοτανικό Κήπο, έναντι του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου, για να συμμετέχουν στα ειδικά εργαστήρια κατασκευής των μαγιάτικων στεφανιών που θα στολίσουν όλο τον Άγιο Δημήτριο και θα καλωσορίσουν έναν από τους πιο μαγευτικούς μήνες του χρόνου.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος έχει μεριμνήσει για όλα τα λουλούδια που θα χρειαστούν για την κατασκευή των στεφανιών, για dj που θα παίζει ζωντανά μουσική, αλλά και για τα εξαιρετικά εργαστήρια περιβαλλοντικού περιεχομένου, προσαρμοσμένα στο χώρο του Βοτανικού Κήπου, στα οποία θα μπορούν οι παρευρισκόμενοι να πάρουν μέρος.

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία:

Να ξεναγηθούν στο χώρο ώστε να γνωρίσουν και να μελετήσουν τα φυτά.
Να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια.
Να παίξουν μουσικοκινητικά περιβαλλοντικά παιχνίδια.
Να κατασκευάσουν στεφάνια από ανακυκλώσιμα υλικά.
Να κατασκευάσουν φωλιές για πουλιά.
Να φυτέψουν κάποιο αρωματικό φυτό σε γλαστράκι που θα το πάρουν μαζί τους.

Λουλούδια, χρώματα κι αρώματα, παιδικά χαμόγελα και δημιουργίες κατευθείαν από τον αγνό κόσμο της παιδικής φαντασίας στον πρότυπο Βοτανικό Κήπο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, θα ολοκληρώσουν την πιο μαγιάτικη ατμόσφαιρα αυτή την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Άγνωστοι βανδάλισαν το Πάρκο Ασυρμάτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ