Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πρωτομαγιά: Ραντεβού στους δρόμους δίνουν και τα άτομα με αναπηρία

Στον πεζόδρομο της Κοραή και στο ρολόι στο Πασαλιμάνι δίνουν ραντεβού, σε Αθήνα και Πειραιά αντίστοιχα στις 10το πρωί της Πρωτομαγιάς, οι άνθρωποι με αναπηρία.

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων καλούν όλους όσοι πάσχουν από κάποια μορφή αναπηρίας, τους χρονίως πάσχοντες, τους γονείς και τους κηδεμόνες, να παραβρεθούν στις προσυγκεντρώσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 11πμ στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η ΣΕΑΑΝ, «τα ειδικά σχολεία είναι λίγα και τα κτίρια επικίνδυνα, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, περικόπτουν επιδόματα αναπηρίας και θεραπείες με αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Μας πετάνε 1€ την ημέρα αύξηση παραμονές των εκλογών, όταν η ακρίβεια που κατατρώει τα λαϊκά στρώματα μας έχει φάει πάνω από 25% της αγοραστικής αξίας, δηλαδή 2 με 3 επιδόματα τουλάχιστον, μόνο τα τελευταία 2 χρόνια, εκτός από αυτά που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για τις θεραπείες που μας έκοψαν, τις συμμετοχές σε φάρμακα ,εξετάσεις, ή αυτά που δίνουμε στον ιδιωτικό τομέα επειδή δεν βρίσκουμε ραντεβού στο σμπαραλιασμένο, δημόσιο σύστημα υγείας».

Σημειώνει ότι «χωρίς τους αγώνες της εργατικής τάξης, χωρίς τους αγώνες του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα».

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ συμμετοχής κομμάτων στις κάλπες της 21ης Μαΐου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ