Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

«Smart Υμηττός»: Υπογράφηκε σύμβαση με τη NOVA 4 εκ. ευρώ

Ένα εμβληματικό έργο, με τις νέες τεχνολογίες να τίθενται στην υπηρεσία της δασοπροστασίας, ξεκινά με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και της NOVA-SATWAYS. Στόχος, να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Έξυπνο Δάσος» σε πανελλαδικό επίπεδο, με την υλοποίηση καινοτόμων ψηφιακών δράσεων προστασίας και ανάδειξης του δασικού οικοσυστήματος.

Στα γραφεία του ΣΠΑΥ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, υπέγραψε σύμβαση με τον Public Sector & ICT Executive Director της Nova και εκπρόσωπο της Ένωσης «NOVA-SATWAYS», Αλέξανδρο Μπρέγιαννη.

«Είμαι βέβαιος ότι το Smart Υμηττός ως πρωτοποριακό πρόγραμμα θα βρει πολλούς μιμητές ανά την Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί ο απώτερος στόχος για την προστασία όλων των δασών μας», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης και Ελέγχου, το οποίο «ενημερώνεται» από κάμερες που εφαρμόζουν τεχνητή νοημοσύνη, αισθητήρες αλλά και drones, και καθιστά εφικτή την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων φορέων, αλλά και την πρόληψη φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ.).

Παράλληλα, θα αναπτυχθούν ψηφιακές διαδραστικές και πολυκαναλικές υπηρεσίες προς τους Δημότες των 11 Δήμων-μελών, όπως:
– έξυπνα σημεία ενημέρωσης και πρόσβασης στο διαδίκτυο,
– σημεία διάθεσης ηλεκτρικών ποδηλάτων,
– σημεία επισκευής ποδηλάτων κατά το μήκος των διαδρομών.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στη θωράκιση του Υμηττού.

Διαβάστε επίσης: Στέγη πολιτισμού, τέχνης και γραμμάτων απέκτησε το Ελληνικό

Eιδήσεις από την Αργυρούπολη και το Ελληνικό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ