Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Μαΐου

Ο συνεργάτης μας Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις νέες ταινίες που προβάλλοναι στις αίθουσες από την Πέμπτη 4/5/20233.

================================

Η Βαλέρια παντρεύεται – Valeria is getting married

Η Βαλέρια, μια νεαρή Ουκρανή, φτάνει στο Ισραήλ για να γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο γάμος τους έχει κανονιστεί μέσω διαδικτύου, ακριβώς όπως και ο γάμος της μεγαλύτερης αδερφής της Κριστίνα, που ζει ήδη εδώ και χρόνια παντρεμένη στο Ισραήλ. Τίποτε όμως δεν θα κυλήσει ομαλά μετά από αυτή την άφιξη.

Πολύ καλό κοινωνικό δράμα με φόντο τις κοινωνικές συνθήκες που αναγκάζουν τις γυναίκες να ξενιτευτούν ως νύφες στην άλλη άκρη του κόσμου, τους συμβιβασμούς που πρέπει να υποστούν και τον ψυχαναγκασμό για ένα «καλύτερο τρόπο ζωής».

INFO

Είδος: Δράμα, 76’

Χώρες: Ισραήλ, Ουκρανία, 2022

Σκηνοθεσία: Μιχάλ Βίνικ

Παίζουν: Λένα Φράιφελντ, Ντάσα Τβορόνοβιτς, Γιάκοβ Ζάντα Ντάνιελ, Αβραάμ Σαλόμ Λεβί

Διανομή: Cinobo

=============

Saison morte

Ένας 35άρης τοπογράφος, ο Χρήστος καλεί την αστυνομία από το Hotel Paradise που βρίσκεται στη Μήλο σε μια ερημική -κατά τη διάρκεια του χειμώνα- τοποθεσία. Όταν φτάνει η αστυνομία, βρίσκει τον Χρήστο τραυματισμένο, την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου δολοφονημένη και έναν συνάδελφό του επίσης δολοφονημένο. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει τι έγινε στο ξενοδοχείο, πλην του Χρήστου, ο οποίος από το κρεβάτι του ιατρικού κέντρου που νοσηλεύεται, επιμένει να αναζητάει τη μυστηριώδη Νάντια από την Αθήνα, που ζούσε σε μια τοποθεσία κοντά στο ξενοδοχείο. Οι αστυνομικοί όμως δεν βρίσκουν πουθενά τη Νάντια.

Βραδυφλεγές αστυνομικό δράμα μυστηρίου με πολλά flashback μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε.

INFO

Είδος: Αστυνομικό, Μυστηρίου, 97΄

Χώρα: Ελλάδα, 2019

Σκηνοθεσία:  Θανάσης Τότσικας

Παίζουν: Δημήτρης Λάλος, Ορέστης Τζιόβας, Θανάσης Ταταύλαλης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Τζένη Θεωνά, Μάνος Βακούσης, Τόνια Σωτηροπούλου, Όλγα Δαμάνη

Διανομή:

==================

Έμμονες ώρες στον τόπο της πραγματικότητας – Obsessive hours at the Topos Of Reality

Ένα φιλμ-εξομολόγηση της πρωτοπόρου φεμινίστριας σκηνοθέτριας Αντουανέττας Αγγελίδη στην κόρη της, Ρέα Βαλντέν και στον κόσμο. Για το βλέμμα, τη ζωή, τα οράματα και τις ταινίες της, και τη συγκλονιστική εμπειρία της τύφλωσης. Φτιαγμένη σε ένα διαμέρισμα, στη διάρκεια της καραντίνας, μια ταινία για τον εσωτερικό κόσμο, το μυστικό τόπο όπου βρίσκεις το Άλλο.

Μια σκηνοθετικά διεισδυτική και εικαστικά πρωτότυπη καταγραφή ενός πολύπλευρου χαρακτήρα.

INFO

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφικό, 88΄

Χώρα: Ελλάδα, 2023

Σκηνοθεσία: Ρέα Βαλντέν

Προβολή: Ταινιοθήκη της Ελλάδος για μια εβδομάδα

===================

Οι φύλακες του Γαλαξία Νο3

Αφού αγόρασαν το Νόουγουερ από τον Συλλέκτη, οι Φύλακες του Γαλαξία προσπαθούν να το κάνουν ένα ασφαλές καταφύγιο για εξωγήινους πρόσφυγες. Αλλά μετά από μια βάναυση επίθεση, ο Πίτερ Κουίλ πρέπει να οδηγήσει τους Φύλακες σε μια επικίνδυνη αποστολή για να προστατεύσουν ένα από τα μέλη τους που θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση της ομάδας.

INFO

Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Δράση, 150΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκαν

Παίζουν: Κρις Πρατ, Ζόε Σαλντάνα, Ντέιβ Μπαουτίστα, Κάρεν Γκίλαν, Πομ Κλεμεντίφ, Βιν Ντίζελ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Γουίλ Πούλτερ, Σιλβέστερ Σταλόνε, Σον Γκαν, Τσουκούντι Ιγούτζι

Διανομή: Feelgood

==================

Απλώς υπέροχη – Just super

Για άλλη μια φορά το Σούπερ Λιοντάρι σώζει την πόλη! Κανείς δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα, εκτός από την εντεκάχρονη Χέντβιχ. Επειδή το Σούπερ Λιοντάρι είναι ο πατέρας της και μια μέρα θα πάρει εκείνη τη θέση του. Κι εκείνη η μέρα φτάνει νωρίτερα απ’ όσο περίμενε. Αλλά η Χέντβιχ, που δεν έχει ούτε ακροβατικές ούτε αθλητικές ικανότητες, φαντάζει πολύ αδέξια στον πατέρα της για να γίνει υπερηρωίδα, ο οποίος αποφασίζει να παραδώσει τη στολή στον ξάδερφό της. Η Χέντβιχ πρέπει τώρα να αντιδράσει γρήγορα για να αποδείξει ότι είναι μια υπερηρωίδα.

INFO

Είδος: Animation, Κωμωδία, Περιπέτεια, 96΄

Χώρα: Νορβηγία, 2022

Σκηνοθεσία: Ράσμους Α. Σίβερτσεν

Διανομή: Neo Films

==================

Ταξίδι στα Κύθηρα (Επαν.)

Ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου, κουρασμένος απ’ τις μυθοπλασίες, αναζητά μια ιστορία ουσιαστική και προσκολλάται σ’ έναν γέρο που πουλάει λεβάντες στο δρόμο: τον Σπύρο, έναν πρώην κομμουνιστή, εξόριστο στην Τασκένδη, που έχει επιστρέψει στην πατρίδα μετά από 32 χρόνια εξορία. Στο χωριό του, που το είχε υπερασπιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, γίνεται μάρτυρας ενός ξεπουλήματος της γης και των ιδεών, και προσπαθεί να το αποτρέψει. Ωστόσο, δεν μπορεί να συμπλεύσει με την πραγματικότητα που συναντά. Απομονώνεται. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τα παιδιά του, με τους γύρω του. Μόνο η γυναίκα του, πιστή και υπομονετική Πηνελόπη, τον ακολουθεί μέχρι το τέλος, μέχρι το τελευταίο του ταξίδι.

INFO

Είδος: Δράμα, 138΄

Χώρα: Ελλάδα, 1984

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος

Παίζουν: Μάνος Κατράκης, Μαίρη Χρονοπούλου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ντόρα Βολανάκη, Giulio Brogi, Γιώργος Νέζος, Αθηνόδωρος Προύσαλης

Διανομή: New Star

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ