Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Κοσμοσυρροή στο 1ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας Ηλιούπολης

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ηλιούπολης και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Μαΐου στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 9 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης, που αντιπροσωπεύουν διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και περιελάμβανε γευσιγνωσία με παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές φαγητών αλλά και τις μοντέρνες εκδοχές τους, γλυκών, χορούς από τον κάθε τόπο από τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων, χορωδίες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Αναφερόμενος στην επιτυχή διοργάνωση του φεστιβάλ, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Μόνο την πρώτη μέρα, υπολογίζουμε ότι το Φεστιβάλ μας επισκέφθηκε 2.500 με 3.000 άτομα. Ειλικρινά δεν περιμέναμε τόσο πολύ κόσμο. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία σας! Είναι δεδομένο ότι θα γίνει θεσμός για την πόλη μας, γιατί αγκαλιάστηκε τόσο πολύ απ’ όλους σας αλλά και γιατί και οι 9 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης μας που συμμετείχαν προσέφεραν και τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και βέβαια απολαύσαμε παραδοσιακούς χορούς, χορωδίες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους γιατί έδειξαν την ενότητα των Φορέων της πόλης μας. Νιώθω πολύ χαρούμενος και περήφανος γιατί είναι ένα διήμερο πολιτισμού για την Ηλιούπολη. Εύχομαι σύντομα να απολαύσουμε το 2ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας. Να είστε όλοι καλά!»

Διαβάστε επίσης: Βιβλιοπαρουσίαση και βεβαίωση πολιτικής ύπαρξης στο δημοτικό αναψυκτήριο

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ