Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιχείρηση καθαρές πινακίδες από την Περιφέρεια Αττικής

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από τα συνεργεία τοης Περιφέρειας Αττικής η επιχείρηση «καθαρές πινακίδες» που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας των μετακινήσεων στο οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου.

Ήδη έχουν αντικατασταθεί περισσότερες από 11.500 πινακίδες σήμανσης στους δρόμους, ενώ έχουν καθαριστεί άλλες 2.200 στις οποίες υπήρχαν από γκράφιτι ως αυτοκόλητα.

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας εντάσσονται στο μπλαίσιο των έργων και δράσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας της κυκλοφορίας οχημάτων κια πεζών στο οδικό δίκτυο.

Σημαντικός σύμμαχος της Περιφέρειας για τον εντοπισμό των προβληματικών πινακίδων και την άμεση παρέμβαση των συνεργείων καθαρισμού, αποτελεί ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544, ο οποίος λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και υποδέχεται τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις των πολιτών για τα προβλήματα του οδικού δικτύου.

Μέχρι σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχτεί 3.150 σχετικά αιτήματα με την επίλυση 2.500 από αυτά, ενώ τα υπόλοιπα έχουν παραπεμφθεί στις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες άλλων φορέων ευθύνης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στο θέμα επεσήμανει: «Από την αρχή της θητείας μας, θέσαμε ως έναν από τους κύριους στρατηγικούς μας στόχους την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Αττικής και των μητροπολιτικών της υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη παρέμβαση, με στόχο τη διατήρηση της ευδιάκριτης σήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθεί η ορατότητα για τους πεζούς και οδηγούς, αλλά και το σημαντικότερο να μειώσουμε αποτελεσματικά τα τροχαία ατυχήματα που έχουν ως αιτία την ελλιπή σήμανση. Συνεχίζουμε τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στους δρόμους και τις υλικοτεχνικές υποδομές της Αττικής, με στόχο ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες μας».

Διαβάστε επίσης: Σοβαρές τροχαίες παραβάσεις στην παραλιακή

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ